*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ENGELLERİ,UÇMASINA ENGEL OLAMADI  (Okunma sayısı 2183 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
ENGELLERİ,UÇMASINA ENGEL OLAMADI
« : Eylül 24, 2011, 02:58:25 ÖÖ »


Doğuştan bedensel engelli 21 yaşındaki İlkay Kuyak, kuşlar gibi ilk kez gökyüzünde uçmanın keyfini yaşadı
               Kayseri Talas Belediyesi tarafından düzenlenen II. Uluslararası Ali Dağı Yamaçparaşütü Kupası pilotların mesafe uçuşlarının yanı sıra akrobasi, tandem ve mikrolight gösterileriyle renklendi. Doğuştan bedensel engelli 21 yaşındaki İlkay Kuyak, kuşlar gibi ilk kez gökyüzünde uçmanın keyfini yaşadı.     

              Mikrolight pilotu Mehmet Polat'ın kontrolünde Akçakaya Model Uçak pistinden havalanan İlkay Kuyak, önce koltuk değneklerini annesi Ayşe Kuyak'a verdi. İlk kez uçmanın heyecanını yaşayacak olan Kuyak, pilot Polat'ın yardımıyla mikrolight aracına yerleşti. Uçuş öncesi korkusunun bulunmadığını belirten Kuyak, bir an önce gökyüzünde süzülmek istediğini belirtti.

 

             Yaklaşık yarım saat Talas semalarında uçan bedensel engelli Kuyak, havada kuşlar gibi süzülüp kendisini izleyenlere el salladı. Kuyak, piste indiğinde ise bu imkanı kendisine sağlayan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a teşekkür ederek şöyle konuştu: "Uçmak çok güzeldi. Engelli olmak uçmaya engel değildi. Korkum yoktu ancak havadaki atmosfer müthişti. Kuşların şimdi nasıl özgürce uçabildiğini daha iyi anladım."

              İlkay'ı uçuran pilot Mehmet Polat ise kendisiyle uçmanın çok keyif verdiğini belirterek bundan sonra da engellilerle uçmak istediğini söyledi.
 
alıntı
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri