*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 14 Yaşındaki İşitme Engelli Asya İçin Seferber Oldular  (Okunma sayısı 776 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
14 Yaşındaki İşitme Engelli Asya İçin Seferber Oldular
« : Temmuz 17, 2015, 12:35:53 ÖS »
14 Yaşındaki İşitme Engelli Asya İçin Seferber Oldular



Eskişehir’de, annesi ve köpeği ile birlikte ormana yürüyüşe çıktıktan bir süre sonra kaybolan 14 yaşındaki işitme engelli çocuk, yaklaşık 3 saatin ardından bir okulun yanında bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Yenikent Mahallesi Üniversite Evleri’nde yaşayan anne Hale Kaynak, işitme engelli kızı Asya Kaynak (14) ve yanlarında bulunan köpekle Kent Ormanı’na yürüyüşe çıktı. Anne Hale Kaynak, bir süre sonra kızının ve köpeğin yanında olmadığını fark etti. Ormanlık alanda kızını arayan anne, kendi imkanlarıyla bulamayınca durumu polis ve Jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri, çocuğun bulunması için bölgede arama çalışması başlatırken, bu çalışmalara bir süre sonra afad, AKUT ve DAK ekipleri de destek verdi. Ekipler, çocuğun cep telefonundan en son sinyalin alındığı bölgede ve orman içerisinde gönüllü vatandaşlarla birlikte arama yaptı. Yaklaşık 3 saatin ardından ise, 14 yaşındaki kız çocuğu, Büyükdere Mahallesi Nisan Sokak’taki 23 Nisan İlkokulu’nun yanında polis ekipleri tarafından bulundu.

Ekipler tarafından araçla Üniversite Evleri’ne getirilen Asya Kaynak’ı annesi, babası ve yakınları karşıladı. Anne Hale Kaynak ve baba Türkay Kaynak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızlarının bulunmasından ötürü çok mutlu olduklarını belirterek, Asya’nın bulunması için çaba gösteren ekiplere teşekkür ettiler.

“ÇOCUK BULUNDUĞU İÇİN SEVİNDİK”

DAK Dernek Başkanı Ömer Canayakın da, olayı şöyle anlattı:

“Kent Ormanı’nda 14 yaşındaki bir çocuğun kaybolduğu ihbarı gelmişti. Annesiyle gezerken annesinin elinden kaçmış ve ormanın içerisinde kaybolmuş. Anne ve baba yoğun bir şekilde arıyor ve bulamayınca da arama kurtarma ekipleri olarak ormanda arama çalışması başlattık. En ince noktasına kadar aramalarımızı gerçekleştirdik. Fakat çocuk ormanın dışında bir bölgede bulunmuş. Diğer arkadaşlar da çocuğu oradan alarak buraya getirdiler ve sevindik.”

15.07.2015 - İHA


Etiketler: GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI MÜHENDİS ÇORUM ORTAKÖY WordPress 2.8 Sql İnjection Açığı Wordpress  All Versiyon Vulnerability WordPress SQLRFICGI Scanner XP'nin Bilinmeyen
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri