*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Mamak Caddesi’nde Kaldırım Üzerindeki Rögar Kapakları Kapatılmadı  (Okunma sayısı 933 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Mamak Caddesi’nde Kaldırım Üzerindeki Rögar Kapakları Kapatılmadı



Mamak Caddesi’nde, alt yapı çalışması için 3 ay önce açılan kaldırım üzerindeki rögar kapakları kapatılmak yerine, üzerine taş ve tahta konularak önlem alınmaya çalışıldı.

Mamak Caddesi’nde 3 ay önce yapılan altyapı çalışması sonrası ağızları kapatılmayan ve art arda sıralanan 3 rögar, yayalar için tehlike arz ediyor. Rögarlara, ahşap palet ve görme engelliler için döşenen kabartmalı sarı kaldırım taşıyla önlem alınmaya çalışılmasına tepki gösteren vatandaş, “Rögarlar kapatılmasın” dedi. Etrafında kapakların ağızlarının açık olduğunu belirten herhangi bir uyarı levhası ya da şerit bulunmayan rögarlar için hiçbir çalışmanın yapılmamasını da eleştiren vatandaşlar, “3 aydır ne gelen ne de giden var. Çalışmayı yapan ekipler, kapakları ne yaptı merak ediyoruz. Durumu o kadar önemsememiş olmalılar ki üzerlerini tahta ve kaldırım taşlarıyla örtmekle yetinmişler” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

TEHLİKEYİ BASİTLEŞTİRİYORLAR

Kaldırımların çocuklar ve engelliler için tehlikeli olduğuna dikkat çeken bölge sakinlerinden Özkan Güler ise, “Hava kararınca insanlar yürümeye korkuyor. Semti bilmeyen insanlar da rögarların üzerindeki tahta ve taşlara çarpıyor. Bir insanın hayatına mal olabilecek bir sorunu, üzerini örttükleri şeylerle basitleştiriyorlar. Taşları takip ederek yürüyen bir engelli vatandaşımız ya da okuldan eve giden küçük bir çocuğumuz rögarın içine düşebilir. Yetkililerin bu tehlikeyi görmesini istiyoruz” diye konuştu.

13.04.2015 - Hürriyet


Etiketler: Kayseri Erciyes Eğitim ve Hizmet Vakfı
Adres: İnönü Blv. Fatih Çarşısı No: 20 D: 202 Melikgazi-Kayseri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri