*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme ve Konuşma Engelli Ressam Sertöz Hayranlık Uyandırıyor  (Okunma sayısı 1008 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşitme ve Konuşma Engelli Ressam Sertöz Hayranlık Uyandırıyor



Kocaeli'nde 6 yaşından beri resim yapan, pek çok uluslararası ödül sahibi 59 yaşındaki işitme ve konuşma engelli Ertan Ayhan Sertöz, hayranlık duyduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a çizdiği portrelerini hediye etmek istiyor.

Küçük yaşta geçirdiği kaza sonucu işitme ve konuşma yetisini kaybeden Sertöz, AA muhabirine işitme engelli tercümanı aracılığıyla yaptığı açıklamada, İstanbul Yıldız Sağırlar Okulundan mezun olduktan sonra eğitimini  Beşiktaş Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisini tamamladığını belirterek, ressam babasının teşvikiyle 5 yıl boyunca resim, dekorasyon, yağlı boya, gravür, heykel, karikatür, peyzaj, perspektif görüntü ve seramik dallarında eğitim aldığını, Yarımca Seramik Fabrikası'nda desinatörlükten emekli olduğunu söyledi.

Resim yapmanın kendisi için tutku olduğunu anlatan Sertöz, eşinin de kendisi gibi işitme engelli olduğunu dile getirdi.

Sertöz,  Bulgaristan'da düzenlenen yarışmada üçüncü, İspanya'da da birinci seçildiğini, Hürriyet gazetesinin Uluslararası Sedat Simavi Karikatür Yarışması'nda da "şeref mansiyonu" aldığını, Brezilya'da onur ödülü, Avusturya'da halk jürisi birincisi aldığını kaydederek, Çin'de de 5 özel ödülden birini kazandığını vurguladı.

- "5 günde bitirdiğim resmi Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğim"

Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Sanatsal ve Kültürel Faaliyetler Koordinatörü olarak görev yaptığını, birçok süreli yayında karikatür çizdiğini belirten Sertöz, şöyle devam etti:

"Resim çizmeye 6 yaşında başladım. 10 yaşıma geldiğimde artık adım ressamdı.  Zamanın İstanbul Valisi, okulumuzu ziyarete geldi. Vali Bey, karşımda oturdu, ben de resmini çizdim. Hem okulumuzu ziyaret adına hem de sanatımı gösterme adına kendisine hediye etmişim. Resmi çok beğendi, 'ömrüm boyunca saklayacağım' dedi.

200'ün üzerinde sergi açtım. Aldığım ödüllerin sayısını unuttum. Uluslararası ve ülke genelindeki sergi ve yarışmalarda binin üzerinde ödül aldım. O kadar çok ki sayısını bilemiyorum. Ülke genelinde 16 birinciliğim var."

Sertöz, " Atatürk , Kenan Evren, Adnan Menderes ve Turgut Özal'ın resimlerini yaptım" diyerek, "Görenler fotoğraf sanıyor. Şimdi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın resimlerini çiziyorum. Büyük ebatta günde bir saat çalışarak 5 günde bitirdiğim resmi Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğim. En büyük hayalim de mimari olarak çok beğendiğim Cumhurbaşkanlığı Sarayını çizmek. İmkan verilirse güzel bir eser ortaya çıkarabilirim" ifadesini kullandı.

Türkiye'ye damgasını vuran liderler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çizmekten keyif aldığını anlatan Sertöz, "Her dönemdeki devlet büyüklerinin cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar gibi, hepsinin portrelerini çizdim. Son dönemde halkın, milletin sevgisini kazandığı için Tayyip Erdoğan'ın portresini çiziyorum. Kendimi mutlu hissediyorum" görüşünü paylaştı.

30.03.2015 - AA


Anahtar Kelimeler : olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe (1.620) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak