*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bakan İslam Asıl İstediğimiz Yaşlılarımızın Kendi Evlerinde Yaşlanması  (Okunma sayısı 798 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bakan İslam: Asıl İstediğimiz Yaşlılarımızın Kendi Evlerinde Yaşlanması



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yaşlılar Haftası kapsamında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Melek Nişancı Huzurevi'ni ziyaret etti.

 Bakan İslam, tüm evlatların anne ve babalarına sahip çıkmalarını istedi.

 Devlet olarak ailesine bakamayacak durumda olan vatandaşlara destek olduklarını ifade eden Bakan İslam, "Bunca yıllık hayatımda anne ve babasına her türlü saygıyı göstermiş, onlara karşı arkasını bile dönmemiş bir kardeşinizim. Hayatım boyunca iyi bir evlat olmaya çalıştım. Eğer bizler iyi evlat olursak bereketimiz artacaktır" diye konuştu.

Bakan İslam, Türkiye'de birçok bakım merkezi bulunduğuna işaret ederek, "Anne ve babalar başımızın tacı. Bu merkezlerde sizlere elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz ama asıl istediğimiz şey, yaşlılarımızın kendi evlerinde yaşlanması. Eğer bu mümkün olmuyorsa o zaman biz de onlara devlet olarak kendi evlerimizi açıyoruz. Yaşlılar gününde, benim bütün evlatlardan bir isteğim var. Anne ve babalarınızı yanınızdan ayırmayın, onlarla beraber yaşayın. Eğer bu mümkün olmuyorsa devletimiz sizin yanınızdadır. Huzurevleri ve bakım merkezlerimiz unutulmamalı, yaşlılarımız sık sık ziyaret edilmelidir." dedi.

Huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet eden Bakan İslam, yaşlılara hediye verdi.

30.03.2015 - eyh.gov.tr


Anahtar Kelimeler : sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar hariç olmak kaydıyla,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç