*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Öğretmen ile 2 İşitme Engelli Öğrenci İspanya'da Boğuldu  (Okunma sayısı 739 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Öğretmen ile 2 İşitme Engelli Öğrenci İspanya'da Boğuldu



İspanya'da hayatını kaybeden 3 Türk'ün, Gelibolu ilçesinde, Anafartalar İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda faaliyet gösteren Gelibolu Anafartalar Özel Eğitim Meslek Lisesinin öğretmeni ile 2 öğrencisi olduğu belirtildi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Becerileri Kazandırma" projesi kapsamında, İspanya'nın güneyindeki Marbella kentine giden işitme engelli öğrenciler Şakir Çelik (19), Serdar Fidan (18) ile öğretmen Ümit Nalbant'ın (29) girdikleri denizde boğulduğunu söyledi.

Vali Çınar, İspanya'daki büyükelçiyle görüştüklerini belirterek, "Gerçekten üzücü bir olay. Büyükelçimiz olayla ilgileniyor. Gelibolu'dan da 2 öğretmen arkadaşımız İspanya'ya gitti" dedi.

Öte yandan, aynı bölgede akıntıya kapılan bir öğrencinin de hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

BAKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İspanya'da boğulan 3 Türk için, "Eğitim için bulundukları İspanya'da denizde boğulan öğretmenimize ve iki öğrencimize Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Bozkır, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İspanya'nın güneyindeki Marbella kentine 2 haftalık bir aktivite için giden engelli Türk öğrenci grubundan 3 kişinin denizde boğularak hayatını kaybetmesine ilişkin, "Eğitim için bulundukları İspanya'da denizde boğulan öğretmenimize ve iki öğrencimize Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bozkır ayrıca, hastanedeki yaralı öğrenci ve vefat eden kişilerin cenazelerinin Türkiye'ye nakliyle Madrid Büyükelçiliği ve Ulusal Ajans'ın yakından ilgilendiğini belirtti.

Türkiye'den İspanya'ya giden işitme engelli 10 kişilik öğrenci grubu ile başlarındaki 2 öğretmen, Marbella'da şehir merkezine yakın "La Venus" plajında denize girmiş, 18 ve 19 yaşlarındaki 2 genç ile 30 yaşlarındaki bir öğretmen boğulmuştu.

Aynı yerde akıntıya kapılan 18 yaşındaki bir genç de sahilde güneşlenenler tarafından ağır yaralı kurtarılarak, hastaneye kaldırılmıştı.

KENT'TE YAS İLAN EDİLDİ

İspanya'nın Marbella Belediyesi, 3 Türk vatandaşının denizde boğulmasından dolayı kentte 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.

Marbella Belediyesi'nin Vatandaş Güvenliği üyesi Felix Romero, "Belediye Başkanımız Angeles Munoz, belediyemiz ve kentimiz, yaşanan olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyuyor. Çok üzücü bir kaza oldu ve polisin hemen müdahalesiyle 1 can kurtarılabildi" dedi.

Marbella Belediye Başkanı Munoz da sosyal paylaşım sitelerinden gönderdiği mesajda, "Başsağlığımız ve desteğimiz ailelere ve arkadaşlarına" diye yazdı.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, "La Venus" plajında hiçbir can kurtaranın bulunmamasına ve denizin durumunu belirten bayrağın asılı olmamasına dikkat çekildi.

Felix Romero, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, can kurtaran ve bayrağın olmamasını deniz sezonunun resmi olarak 15 Haziran'da açılmasına bağladı. Kurtarma çalışmalarına katılan dalgıç Salvador Martin ise "Son iki gündür denizdeki rüzgar şiddetli. Burası içine çeken çok tehlikeli bir deniz. Bir can kurtaranın olması gerekirdi" dedi.

İspanya'da hayatını kaybeden 3 Türk'ün, "Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Becerileri Kazandırma" projesi kapsamında, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinden Marbella kentine giden işitme engelli öğrenciler Şakir Çelik (19) ve Serdar Fidan (18) ile öğretmen Ümit Nalbant (29) olduğu açıklanmıştı. Türk grubun 18 Nisan'da yurda dönmesi planlanıyordu.

14.04.2015 - AA


Etiketler: bizde variz net dağı senin anam hakkın helal et,Gazze’ye YardımDiyanet İşleri Başkanlığı'nın yürüttüğü yardım kampanyası Beyaz Masa Başvuru7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz Video Galeri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri