*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AHMET TAŞ:  (Okunma sayısı 3094 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AHMET TAŞ:
« : Aralık 20, 2013, 03:23:27 ÖÖ »
MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AHMET TAŞ



Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş “28 Şubat darbe döneminin siyasi yargı kararları toplumun talebine rağmen ortadan kaldırılamadı” dedi.

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş” Ülkemizde 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 33 yıl, 28 Şubat 1997 Post Modern darbesinin üzerinden 16 yıl geçti. Darbecilerinin bir kısmının yargı önünde hesap vermeye başlaması bir kısmının da yaptıkları zulümlerin ve işledikleri insanlık suçlarının hesabını vermeden ölmelerine rağmen ne yazık ki darbe heveslileri darbe dönemi uygulamaları bir çok alanda hız kesmeden devam ettirerek yeni mağdurlar üretiyorlar.” şeklinde konuştu.

Taş, "Suriye’de 3 yıldan bu yana devam eden çatışmalar sebebiyle ülke içinde ve komşu ülkelerde sığınmacı durumuna düşen Suriyeliler çetin kış şartlarında donarak ölmekle karşı karşıyalar. Basına yansıyan bilgilere göre derme çatma çadırlardaki ve ceza evlerindeki mahkumların bir kısmının donarak öldüğü bilgisi kamuoyuna ulaştı. Ülkemizde yaşayan her insan gibi Suriyeli sığınmacıların da hayatta kalmak için ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. MAZLUMDER olarak Kayseri'de ve özellikle Güneydoğu Anadolu şehirlerinde sığınmacı olarak yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin açlıktan ve soğuktan ölmemesi için Kayseri halkımızı acilen Büyükşehir Belediyesi ve Gönüllü Sivil toplum kuruluşlarının devam eden kampanyasına, özellikle gıda maddeleri yardımı yaparak 30 Aralık’a kadar katkıda bulunmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Taş, “Abdulkadir Molla’yı idam eden Cemaat-i İslami teşkilatı liderlerinden 6 kişiyi de idama mahkum eden Bengaldeş hükümetini işlediği insanlık suçu ve katliamı için şiddetle kınıyor, Abdulkadir Molla’ya Allahtan rahmet Cemaat-i İslami teşkilatına ve Bangladeş Müslümanlarına başsağlığı diliyoruz. Böyle katliamların bir daha yaşanmaması için İslam Dünyasını ve insan hakları kuruluşlarını göreve davet ediyoruz" dedi.


Kaynak yerel.iha.com.tr kayseri ulaşmak için tıklayın.

Anahtar Kelimeler : Gap Belediyeler Birliği Gevran Cad.rizvanağa Sok. Hikmetbey Apt. No:1 Ofis Diyarbakir Görmezler Birlik Ve Beraberlik Derneği Yoğurt Pazari Armağan Sok.no:9 Kat 1 Daire 1 Diyarbakir