*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ‘BEYAZ DİŞLER, GÜZEL GÜLÜŞLER’ PROJESİ İMZALANDI  (Okunma sayısı 2612 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
‘BEYAZ DİŞLER, GÜZEL GÜLÜŞLER’ PROJESİ İMZALANDI
« : Aralık 18, 2013, 04:25:38 ÖÖ »
‘BEYAZ DİŞLER, GÜZEL GÜLÜŞLER’ PROJESİ İMZALANDI



Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nün Proje Sahibi olduğu Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ve Hacılar Kaymakamlığının da ortağı olduğu Beyaz Dişler, Güzel Gülüşler projesi imzalandı.

Beyaz Dişler Güzel Gülüşler projesi Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya ve Hacılar Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan arasında imzalandı.

Proje hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, “Projenin amacı, hastalıkların yol açtığı sekeller, işgücü kaybı ve tedavi maliyetlerinin yüksekliği, hastalıkların oluşmadan önlenmesi yaklaşımını doğurmuş; toplumların sosyal ve ekonomik yönden üretken bir yaşam sürebilmeleri için koruyucu sağlık programları hazırlanması yaklaşımı benimsenmiştir” dedi.

Kadarağ, “Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yüksek oranda görülen ağız diş hastalıkları oluşmadan önlenebilen hastalıklar gurubuna girmektedir ve genel sağlığın bir parçası olan ağız diş sağlığı yaşam kalitesinin devamı açısından büyük önem taşımaktadır. İçme suları için bilimsel olarak güvenliği ve diş çürüğü oluşumunu azaltıcı etkisi kabul edilen en uygun florür seviyesi 0,3-0,7 mg/ İt ( 0,3-0,7ppm) olarak belirlenmiştir. İçme suyu bu miktarın altında florür içeren bölgelerde diş çürüğü oluşumunun azaltılması amacıyla florür içeren ilave preparatlar kullanılmalıdır. Hacılar ilçesinde içme suyu flor oranı 0,17-0,2 ppm olarak ölçülmüştür. Yapılan çalışmalar, flor vernik uygulamasını çürük oluşumunu % 30-40 oranında azalttığını göstermektedir. Bu sebeple Hacılar ilçesinde çürük önleyici flor vernik uygulaması ile çürük oranının azaltılması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Karadağ, “Proje kapsamında İlimiz, Hacılar İlçesindeki 3 yaş grubu çocuklar, ilköğretim 1. Sınıf ve Anasınıfı öğrencilerinden oluşan toplam 500 çocuk flovernik uygulamasından faydalanarak sağlıklı dişlere kavuşacak” dedi.


Kaynak yerel.iha.com.tr kayseri ulaşmak için tıklayın.

Anahtar Kelimeler : ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ BİNGÖL ŞUBESİ HÜKÜMET KONAĞI KARŞISI ESKİ BALADİYE HİZMET BİNASI K:2 NO:212 BİNGÖL