*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İNCESU BELEDİYE BAŞKANI KARAYOL, BERAAT ETTİ  (Okunma sayısı 2196 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İNCESU BELEDİYE BAŞKANI KARAYOL, BERAAT ETTİ
« : Aralık 16, 2013, 03:51:55 ÖÖ »
İNCESU BELEDİYE BAŞKANI KARAYOL, BERAAT ETTİ



'İcbar suretiyle irtikap' suçu iddiasıyla hakkında dava açılan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, mahkemenin beraat kararı vermesinin ardından, ''Çok şükür, adalet yerini buldu, haklılığımız mahkemece tescillendi'' dedi.

Karayol, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılında hakkında açılan dava sürecini anlattı. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, avukatı Serkan Gürbüz'le birlikte düzenlediği basın toplantısında, ''Hacı Ali Hamurcu'nun 2007'de Kayseri Emniyeti'nde ve Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifade doğrultusunda yapılan tahkikat sonucu, Kayseri Cumhuriyet Savcılığı, içerisinde benim de içlerinde yer aldığım 50 kişi için kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiştir. Ancak 2009 yerel seçimleri öncesinde CHP Konya Milletvekili ve diğer 18 milletvekili arkadaşının yapılan soruşturmaya itiraz etmesi üzerine, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyaya 3 savcı görevlendirerek, dosya üzerinde gizlilik kararı alınıp 1 yıla yakın bir süreyle soruşturma yürütülmüştür. Sonuçta, Hacı Ali Hamurcu, Hilal Aybak, Süleyman Temeltaş ve şahsımla ilgili kamu davası açılmıştır. Aslında açılan kamu davası şahsım ve Hilal Aybak için İncesu Örenşehir Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonu ile ilgili iken, Hacı Ali Hamurcu ve Süleyman Temeltaş ile ilgili kamu davası taksi duraklarının ruhsatlandırılması konusu olmasına rağmen dava dosyası, aynı dosya kapsamına alınmış ve yargılama bu şekilde yapılmıştır'' ifadelerini kullandı.

İddianamenin hazırlanması sırasında şikayetçi ve tanıkların Savcılıkta defalarca ifadeleri alınırken, kendisinin bir kez olsun ifadesinin alınmadığını ve şahsına savunma hakkı verilmediğini vurgulayan Karayol, şöyle devam etti:

''İddianame sonrası Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılama süreci başlamıştır. Yargılamanın ilk celsesine katılan bir siyasi parti milletvekilleri ve Grup Başkanvekili mahkemede psikolojik bir baskı oluşturma gayreti içerisine girmişler ve davaya müdahil olmak için dilekçe sunmuşlardır. Bu talepleri mahkeme heyetince reddedilmiştir. Hatta ilk duruşma arasında Grup Başkanvekilleri, Belediye tüzel kişiliği adına (İncesu Belediye Başkanlığı) olarak düzenlenen 26.12.2008 keşide tarihli çek için 'Hamili adına yazılmıştır' diyerek suç kastı oluşturma adına verdikleri gayret ve çabalarına dikkat çekmek istiyorum. Bu arada, bazı haber yayın organlarında benim rüşvet konusunda beraat ettiğim yazılmaktadır. Hakkımda rüşvet ile ilgili açılmış bir dava yoktur. İddianamede tarafıma isnat edilen suç, icbar suretiyle irtikap suçu olarak düzenlenmiştir. Burada bahsi geçen çek ise, 2008 yılında Örenşehir Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun imar tadilatı için İncesu Belediyesi'ne yaptığı başvuru sonucu İncesu Belediyesi adına kesilen ve Muhasebe Müdürlüğü'ne teslim edilen, kayıtlara işlenen bir çektir. Ayrıca bahse konu çek, akaryakıt istasyonunun, 1/5000 plan tadilat talebi Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) kuralları gereğince uygun bulunmadığı için Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilmiş ve çek ise üzerine 'İPTAL' yazılarak akaryakıt istasyonu yetkililerine iade edilmiştir.''

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, mahkemedeki yargılama aşamasında mahkemeye 4 defa isimsiz, imzasız ve adresi belli olmayan sahte mektuplar gönderildiğini de belirterek, ''Son 2 mektubu gönderenler, Yeni Sanayi'deki kargo şirketi ile yaptığımız araştırma sonucu olayın failleri tespit edilmiş ve avukatımız tarafından gerekli işlemlere başlanmıştır. Yine yargılama aşamasında soruşturma dosyasında gizlilik kararı varken, bir siyasi partinin 2 milletvekili ve avukatları kendilerine yakın TV kanallarına çıkarak Kayseri Büyükşehir Belediyemiz ve şahsım hakkında ortada henüz iddianame dahi yokken kendilerini savcı, hakim ve mahkeme yerine koyarak cezalar yağdırmışlar, bizleri yolsuzlukla suçlamışlardır. Sonuç olarak, 3 yıl devam eden dava süreci sonunda haklılığımız ve suçsuzluğumuz ispat edilmiş, bizleri bu iftira ve yalanlarla suçlu göstermeye çalışanlar ve bu işleri organize edenler, bir kez daha ellerine ve yüzlerine bulaştırmışlar, Kayseri ve İncesu halkına karşı mahcup olmuşlardır. Çok şükür adalet yerini buldu, haklılığımız mahkemece tescillendi'' diye konuştu.

Zekeriya Karayol, hiçbir suçları olmamasına rağmen, kendilerine iftira atan, karalamaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve kanuni yollardan haklarını arayacaklarını da bildirdi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya da, İncesu'nun özellikle Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandıktan sonra büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunu bildirdi. Altınkaya, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerle ilgili siyasi partilerin ya da adaylarla aday adaylarının toplantı yapmak için kendilerinden istekte bulunduklarını, Gazeteciler Cemiyeti Toplantı Salonu'nun her siyasi parti temsilcisine açık olduğunu bildirdi.


Kaynak yerel.iha.com.tr kayseri ulaşmak için tıklayın.

Anahtar Kelimeler : ANKARA YENİMAHALLE İŞİTME ENGELLİLER DERNEĞİ  HARP İŞ 3 NO’LU 30/5 BATIKENT YENİMAHALLE ANKARA BATIKENT ZİHİNSEL ENGELLİLERİ KORUMA DERNEĞİ  ALINTERİ BULVARI E BLOK NO:31/23 BATIKENT YENİMAHALLE ANKARA DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI ORTOPEDİK ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ ÜLKÜ MAH.BİGA SOK.RAY MARKET KARŞISI GAR YENİMAHALLE ANKARA