*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ENGELSİZ  (Okunma sayısı 752 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
ENGELSİZ
« : Ekim 21, 2022, 03:16:54 ÖS »
" Kızılay Bodrum Şubesi ENGELSİZ Teşkilatı" mız adına Mumcular Sitare Özkan Çok Programlı Lisesi'ne bağlı okul öncesi eğitim sınıflarında interaktif olarak "Engellilerle Birlikte Yaşam Kültürü ve Farkındalık" konulu 2. grup sunumlarımı da gerçekleştirdim.
Öyle verimli ve canlı geçtiler ki. 1998'den beri farkındalık eğitimleri içindeyim. Ancak Alfa nesliyle yaptığım bu çalışmalar bambaşkaydı.     

 🌿Sıkılmamaları için arada doğa ve çevre konularına da değindim. Ortam ve yanımda götürdüğüm malzeme de buna uygundu.
♿Ortez, protez, kanadyen, manuel tekerlekli sandalye, aküyü şarj, şarj istasyonu, erişilebilirlik, rampa, engel, engelli-engellenen,  asansör, hissedilebilir yüzeyli sarı şerit, Braille Alfabesi, tekerlekli sandalyeye mahkum olma kalıbı, işaret dilinden kelime örnekleri, herkes bir engelli adayıdır klişesi, afet durumlarında engelliler, engelli sporları gibi birçok konuyu ve bazılarını uygulamalı olarak ve elimdeki kitabı yorumlayarak değerlendirdik.

♿Ana Sınıfları kısmına tekerlekli sandalye kullanıcısının erişimini engelleyen "rampasızlığı", erişimsizliği yani "engellendiğimi" birebir gördüler. Fikir ürettiler.
Yapılacak çok şey var. Tohumları beyinlere atıyoruz ki, 20 yıl sonra insanlar engellenmesin, her yere erişebilsin, insan onuruna yakışacak şekilde yaşasın, insani hakkını kullanabilsin.
16 Haziran 2022
Tülin Erol
#KızılayBodrum #Kızılay  #KızılayBodrumŞubesiEngelsizTeşkilatı #Engelli #Engelsiz


kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45