*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Çocuklarda Miyopi Vakalarında Artış Yaşanıyor  (Okunma sayısı 708 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Çocuklarda Miyopi Vakalarında Artış Yaşanıyor
« : Ağustos 23, 2021, 02:34:40 ÖS »
Çocuklarda Miyopi Vakalarında Artış Yaşanıyor



COVID-19 salgınıyla getirilen kısıtlamalar, çocuklarda göz rahatsızlıklarında artışa neden oldu. Evlere kapanan çocuklar ekran başında daha fazla süre geçirmeye başladı. Araştırmalar, özellikle miyopi vakalarında yükseliş olduğunu gösteriyor.

Araştırmalara göre, salgın döneminde çocukların ekran başında geçirdiği sürenin artmasıyla, özellikle miyop vakalarında artış görüldü.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Altan Kaman, “Miyopi gibi görme kusurları daha da fazlalaşırken, artı daha önce miyopi olan çocuklarda da göz numaraları daha fazla ilerledi. Pandemi boyunca telefon ve bilgisayar kullanımına bağlı olarak da göz kuruluğu ve göz yorgunluğu çocukları etkiledi.” diye konuştu.

Genetik ve yakına odaklanma

Bu rahatsızlıkları tetikleyen bazı sebepler var.

Op. Dr. Altan Kaman’a göre, miyopide ana faktörlerden biri genetik olmakla birlikte, yakına odaklama da miyopinin gelişiminde ve ilerlemesinde etken. Kaman, yakına odaklanmanının sebebine ilişkin, telefon ve bilgisayarı örnek gösterdi.

Çocukların bu cihazların başında az göz kırpması, göz kaslarının sürekli kasılı kalması da miyopinin yanında göz kuruluğu ve yorgunluğunu tetikleyebiliyor.

Bolca sıvı tükettirmek gerekiyor

Uzmanlar, çocukların göz sağlığını korumak için bazı önerilerde bulundu.

Op. Dr. Kaman, “Çocuklarımın göz sağlığını koruyabilmemiz için yakın odaklanmalarını olabildiğince azaltmamız lazım. Bilgisayar ve telefonla uzun süre vakit geçiren çocuklara ise ara sıra uzaklara bakarak göz egzersizleri yaptırmakta fayda var.” dedi.

Çocuklara ara sıra göz kırptırmak, göz sıvısını arttırmak için çocuklara bolca sıvı tükettirmek de tavsiye ediliyor.

TRT Haber


ETİKETLER BilgisayarCOVİD-19Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Altan KamanMiyopSalgınTelefon Kendi vericileri olmasına rağmen tıbben nakil olamayan tüm hastalar sağlıklı, diyalizden kurtulmuş bir şekilde yeni hayatlarına geri döndüler. Bundan sonrası erken
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri