*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Van'da Modern Diyaliz Merkezi Açıldı  (Okunma sayısı 1823 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Van'da Modern Diyaliz Merkezi Açıldı
« : Eylül 28, 2013, 04:16:01 ÖS »
Van'da Modern Diyaliz Merkezi Açıldı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Fakültesi bünyesinde diyaliz merkezi açıldı.[/color]

Kentte geçen yıl yaşanan depremlerin ardından yapımı tamamlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan YYÜ Dursun Odabaş Tıp Fakültesi, yeni diyaliz ünitesi ile hizmet vermeye başladı. 30 diyaliz makinesinin bulunduğu ünitenin bölgenin en büyük diyaliz merkezi olduğunu belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, artık daha nezih ve güzel bir ortamda hastalara hizmet vereceklerini söyledi.

Diyaliz ünitesinde tedavi gören hastaların sıkıntılarını dinleyen Battal, şunları kaydetti:

"Depremde biz paniklemeden bütün ekibimizle, bütün öğretim üyelerimizle sorunlarımızı doğru bir şekilde ortaya koyduk ve doğru çözümler bulmak suretiyle bugün artık normale döndük. Bu çalışmalardan bir tanesi de diyaliz ünitesi. Bu sırada başhekimimiz ve hocalarımız Van'ın çok ciddi diyaliz ünitesine ihtiyacı olduğunu söylediler. Biz de bütçemizi kontrol ettik ve toplumumuzun yararına olacak konularda kullandık. Projelerimizi hazırladık ve çalışmaları başlattık. Bu gün itibari ile ünitemizde hizmet vermeye başladık."

-"Bölgede en donanımlı cihazlara sahip hastane olacağız"-

Diyaliz ünitesinin çok amaçlı olarak planlandığını ve ihtiyaç olduğunda ameliyathaneye dönüştürülebildiğini anlatan Battal, odalara televizyon sistemi kuracaklarını ve hastaların diyaliz ünitesine bağlı iken televizyon izleyebileceğini ifade etti.

Deprem sonrasında diyaliz hastalarını Erzurum ve Diyarbakır'a gönderdiklerini hatırlatan Battal, "Üniversitemiz deprem esnasında hastaneyi tamamlarken, bir taraftan da çok donanımlı cihazları da hastaneye koyduk. Bu yıl önemli bütçe aldık. Bununla yeni cihazlar aldığımızda bölgede en donanımlı cihazlara sahip üniversite hastanesi olacağız" diye konuştu.

Hastaneye kurulan diyaliz ünitesinin çok amaçlı tarzda yapıldığını söyleyen hastane başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya ise "Bu bina, herhangi bir afet durumunda her zaman kullanılabileceğimiz, ameliyathane de olacak tarzda bir merkez oldu" dedi.

Merkezde, 30 diyaliz makinesi ile günde 120 hastaya hizmet verilirken, hasta yakınları için de bekleme salonu gibi bölümler bulunuyor.

Muhabir: Özkan Bilgin / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman - Van


Kaynak haberler.com ulaşmak için tıklayınız.

Etiketler : pazarlama - çok kazandıran sistem - çok kazandıran site - dailymotiondan para kazan - del.icio.us dan para kazan - diggden para kazan - diksiyonu düzgün eleman - disgusdan para kazan - e-katalog - e-kolaydan para kazan - emlak danışmanları - emlak danışmanları aranıyor - emlak komisyonu - emlak sat - en başarılı ekip - en başarılı lider - ev satarak network yapabilirsin - facebook hesabından para kazan - facebook reklamcılığı - facebook reklamcılığı eğitimi - facebookdan para kazan - flexkom - forever - forever living - forum admini aranıyor - forum adminleri - forum sitende reklam yayınla - forum sitene reklam - forum diyarbakır Kırmızı Alarm! başbakan erdoğan Çocuk Fotoğraf 1 milyon mil Kazanma Fırsatı İçin Sadece İndirim Günleri Başladı. spor ayakkabılar