*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SMA Hastası Pera Bebek Tedaviye Başladı  (Okunma sayısı 289 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
SMA Hastası Pera Bebek Tedaviye Başladı
« : Temmuz 14, 2022, 02:55:00 ÖÖ »
SMA Hastası Pera Bebek Tedaviye Başladı



SMA-Tip 2 tanısı alan 2 yaşındaki Pera bebek de yaşama tutundu. Sokaklarda stantlarda, sosyal medyada yürütülen yardım kampanyası sonuç verdi ve Pera bebek 2 yaşına sağlıklı bir yaşam umuduyla girdi. Baba Hakan Sinkiler, ‘Pera kazandı ve tedaviye başlandı. Yüzlerce bebek tedavi bekliyor’ dedi.

İstanbul’da yaşayan Hakan ve Cemre Sinkiler çiftinin 2 yaşındaki kızları Pera’ya, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nöroloji Bölümü tarafından Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 2 teşhisi konuldu. Bunun üzerine aile yurt dışında SMA hastalarına uygulanan gen tedavisinden faydalanmak istedi. Ancak tedavi için gerekli olan parayı ödeme durumu olmayan aile kasım ayında bir bağış kampanyası başlattı ve kampanya 6 ayda tamamladı.

Pera Dubai’de…

Tedavi için 7 Haziran’da Dubai’ye giden Pera bebek, 30 Haziran’da tedavi için gerekli olan ilacı aldı. Dubai’de tedavisi devam eden Pera’nın babası Hakan Sinkiler şunları söyledi:

“Bizim en büyük şanslarımızdan biri, diğer kampanyalara göre kampanyamızın 6 ay gibi bir süre tamamlanmış olması oldu. Evet Pera kazandı ve tedaviye başladı. Ancak yeterli değil. Pera gibi yüzlerce bebek tedavi bekliyor. Yürütülen bu kampanyaların da çok uzun soluklu olacağını düşünmüyorum. Çünkü her şeyin fiyatı artıyor. O nedenle bu ilacın bir an önce Türkiye’ye getirilmesi gerekiyor.”

Milliyet


ETİKETLER BağışDubaiHakan SinkilerPeraSMATedaviYardım Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri