*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Azarladığı Engelli İşsiz Kaldı  (Okunma sayısı 1267 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Azarladığı Engelli İşsiz Kaldı



Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz” dediği görme engelli taşeron işçisi Nurullah Mehmetoğlu’nun başına gelmeyen kalmadı.
 
Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, asgari ücretle geçinemediğini söylemesi üzerine “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz” dediği görme engelli taşeron işçisi Nurullah Mehmetoğlu’nun başına gelmeyen kalmadı. Önce işten atılan, sonra başka bir yerde işe alınan Mehmetoğlu, emekliliğine 1 yıl kala yine işsiz kaldı. Görme engelli olmasına karşın yemekhanede çalıştırılan Mehmetoğlu’na verilen “geçici kadro” sözü de tutulmadı. Mehmetoğlu, 7 çocukla ortada kaldı.
 
Akdağ ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Batman Bölge Devlet Hastanesi’ni ziyaretleri sırasında Mehmetoğlu, Akdağ’a sorunlarını aktarmak istemişti. Akdağ’ın yanına gelen Mehmetoğlu, “Biz burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşulların iyileştirilmesini istiyoruz” demişti. Mehmetoğlu’nun bu şikâyeti üzerine Akdağ, “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Para kazanıyorsun değil mi?” diye sormuştu. Akdağ’a “Evet” yanıtını veren Mehmetoğlu, “Müteahhit şirketlerden ne zaman kurtulacağız” diye eklemişti. Bunun üzerine Akdağ, “Müteahhit şirketlerde çalışacaksınız, para kazanacaksınız, hadi bakalım” diyerek Mehmetoğlu’nun yanından ayrılmıştı. Mehmetoğlu, bundan sonra yaşadıklarını söyle anlattı:
 
“Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde çalışıyordum. Bu konuşmayı yaptıktan sonra taşeron firma beni işten attı. Zaten öncesinde ‘bakanla görüşürsen seni işten atarız’ demişlerdi. İşten atıldıktan sonra bakan beni aradı. Bu kez başka bir yerde iş verdiler. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çalıştım. Sonrasında oradan da çıkarttılar. Bakanı aradım. Bana geçici kadro verileceğini söylediler. İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışacağımı söylediler. Ancak geçici kadro hiçbir zaman olmadı. Yeniden Bölge Devlet Hastanesi’nde çalışmaya başladım. Bu kez de beni santralda çalıştırmadılar, yemekhaneye verdiler. 1-1.5 yıl çalıştım. Bu işi yapamayacağımı söyledim. Görme engelli bir kişi yemekhanede nasıl çalışabilir? ‘Yapamıyorsan çık’ dediler. Şimdi yine işsiz kaldım.”- Cumhuriyet


Etiketler : KONUŞMA BOZUKLUKLARINA YOL AÇAN NEDENLER 1. Afazi 2. Dizartri 3. Apraksi
4.Akıcı Konuşma Bozuklukları (kekemelik ve çok hızlı konuşma-takefemi) 5.Larenjektomi 6.Kranyo-fasyal anomali 7.Artikülasyon/fonolojik bozukluk 8. Otizm 9.İşitme kaybı 10.Mental retardasyon