*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sağır ve Dilsiz Katil Zanlılarına Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi  (Okunma sayısı 836 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sağır ve Dilsiz Katil Zanlılarına Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi



Manisa'da barakada yanmış kadın cesedi bulunmasıyla başlayan iki cinayeti ortaya çıkaran soruşturmayla ilgili savcılık, farklı bir yöntem uyguladı.

Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki zeytinlik alandaki barakada yanmış kadın cesedi bulunmasıyla başlayan ve tüm Türkiye'yi şoka sokan iki cinayeti ortaya çıkaran soruşturmayla ilgili savcılık, farklı bir yöntem uyguladı. Savcılık, ilk olarak sağır ve dilsiz katil zanlılarının öldürdüğü kendileri gibi sağır ve dilsiz Arif Altay için iddianame hazırladı. Anne ve iki çocuğuna, 'beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ailenin diğer kurbanı Emine Girginer için ise, henüz iddianamenin hazırlanmadığı öğrenildi.

BARAKADA YANMIŞ KADIN CESEDİ BULUNDU

Her şey geçen Şubat ayında, Akhisar Cumhuriyet Mahallesi Suyolu Mezarlığı Mevkii'ndeki zeytinlikte ot toplayan vatandaşların, buradaki barakada, yakılmış bir kadın cesedi görmesiyle başladı. Vücudunun yüzde 90'ının yanmasından dolayı, nasıl öldürüldüğü saptanamadı. Kayıplar listesini araştıran polis, Akhisar'da oturan üçü de sağır ve dilsiz 43 yaşındaki Selda K., kızı 20 yaşındaki Saadet K., aile dostları D.D. gözaltına alındı. İşaret dili tercümanı aracılığı ile ifadeleri alınan şüpheliler, ilk olarak yanmış kadın cesedinin bulunduğu yere, ardından Hashoca Mahallesi 67 Sokak'taki evlerine götürüldü. Şüphelilerin evlerinde Olay Yeri İnceleme ekipleri bir dizi çalışma yaptı ve önemli ipuçlarına ulaştı. Yanmış kadın cesedinin bulunduğu bölgede ikinci bir ceset olduğu belirlenince, bu bölgede aramalar yoğunlaştı. İlk cesedin bulunduğu yere 100 metre uzaklıkta tarlada gömülen bir kişinin kemikleri bulundu. Kemikler buradan alınarak İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan araştırmalar sonucu yanmış cesedi bulunan kadının İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde kaybolan sağır ve dilsiz 21 yaşındaki Emine Girginer, 100 metre uzaklıkta kemikleri bulanan erkeğin de 15 aydır haber alınamayan sağır ve dilsiz 44 yaşındaki Arif Altay olduğu belirlendi.

İFADELERİNDE HERŞEYİ ANLATTILAR

Şüphelilerden D.D. ifadesinden sonra serbest bırakıldı ancak Selda K. ve kızı Saadet K., sorgusunda, olayları tüm ayrıntılarıyla anlattı. İşaret diliyle ifade veren Selda K., İzmir İşitme Engelliler Okulu'nda tanıştığı Emine Girginer'in yanlarına geldiğini, kendilerine küfür ettiğini ileri sürdü. Selda K., çıkan kavgada sinirlerine hakim olamayıp genç kızı elleriyle boğarak öldürdüğünü söyledi. Sağır ve dilsiz olan diğer sanık kızı Saadet K. da sorguda, annesiyle birlikte cesedi elektrikli motosiklet yardımıyla taşıyıp, evlerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki zeytinliğe götürüp benzin döküp yaktıklarını anlattı. Cinayetin işlenmesinin ardından bilet alıp İstanbul'a gittiğini belirten Saadet K., burada bir yakınlarının evinde üç gün kaldıktan sonra ilçeye döndüklerini de söyledi.

İKİNCİ CİNAYET SORGUDA ÇIKTI

Selda K. ile aynı mahallede oturan ve 2013 yılı aralık ayında kaybolan sağır ve dilsiz 44 yaşındaki Arif Altay'ın da böyle bir cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendiren polis, anne kızı, bunun içinde çapraz sorguya aldı. Arif Altay'ın, gönül ilişkisi olduğu Saadet K.'dan başka bir kadınla da ilişki yaşadığı için 19 yaşındaki kardeşi Selim Burak K., tarafından boğularak öldürüldüğü saptandı.Toprak altında bulunan kemiklerin DNA testiyle Arif Altay'a ait olduğunun kesinleşmesiyle, toprağa verildi.

İKİ FARKLI İDDİANAME HAZIRLANACAK

Bu arada Türkiye'yi şoka sokan soruşturmayı yürüten savcılık, farklı bir yöntem uyguladı. İlk olarak, Arif Altay'ın öldürülmesiyle ilgili iddianame hazırladı. Savcı, anne ve çocuklarına, 'beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Sanıklar hakkında, Emine Girginer'in öldürülmesiyle ilgili olarak ise, ikinci bir iddianame daha hazırlanacağı öğrenildi. Onda da yine, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmesi beklenen sanıklar Selda K., kızı Saadet K. ve oğlu Selim Burak K., hakkındaki bu davaların, Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında birleştirilip tek dava haline getirilebileceği açıklandı.

24.09.2015 - DHA


Etiketler: düşünün bu soru borusunun tam içindede organınız bulunduğunu hayal edin,burada tanzikli su yani enerji ile kiri pası temizleyerek akış sağlanır.konuyla ilgili Dediğim gibi enerji ve nefesin içten yaptiği etki, vucuda