*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Bir Oyuncu, God of War Ragnarok’u Rahatlıkla Bitirdi  (Okunma sayısı 354 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Görme Engelli Bir Oyuncu, God of War Ragnarok’u Rahatlıkla Bitirdi



SightlessKombat lakabıyla tanınan görme engelli bir oyuncu, God of War Ragnarok’u bitirdi. Video oyun endüstrisinde erişilebilirliğe yüksek öncelik verildiğini görmeye başlamak çok güzel. SightlessKombat lakaplı görme engelli bir oyuncu olan Ben, Kratos’un destanındaki son bölümü deneyimlemek için ihtiyaç duyduğu neredeyse her şeye sahip olduğunu gösterdi.

Bu türdeki çoğu oyunla karşılaştırıldığında, God of War Ragnarok halihazırda güçlü erişilebilirlik seçenekleriyle öne çıktı. Hatta bu, oyunun The Game Awards 2022’de Erişilebilirlikte Yenilikçilik ödülü kazanmasıyla daha da kanıtlandı. Oyunda neredeyse tüm engeller için yardımcı seçenekler mevcut ancak Ben, bu tür özelliklerden hiçbir fayda sağlamayan tamamen görme engelli bir kişi.

“God of War Ragnarok’ta Seçenekler Sınırsız”

Sky News tarafından bildirildiği üzere Ben, bunun yerine God of War Ragnarok’taki erişilebilirlik seçeneklerinin bir kombinasyonunu kullandı. İlk olarak, oyunda yer alan oyun içi görevlerin birçoğunu otomatikleştirebilen ve oyunun düğme girişlerini çalıştırmayı kolaylaştırabilen motor erişilebilirlik ayarlarından fazlaca yararlandı.

Denetleyiciyi tamamen yeniden eşleme yeteneğinin Ben için çok yararlı olduğu kanıtlandı, belirli anlarda dönmesi gerektiğinde ona bildirimde bulunan bir sesli navigasyon yardımı özelliğinden bahsetmiyorum bile. Umuyoruz ki, gelecekte tüm oyunlarda böyle özellikler artık standart haline gelir.

Tüm bu faktörlerin bir araya gelmesi, Ben’in “ikinci bir girdiye ihtiyaç duymadan oyunun büyük bölümlerini oynamasına” izin verdi. Tüm bunlar ele alındığında, genel olarak Ben, God of War Ragnarok deneyimini “zekice ve özgürleştirici” olarak tanımladı.

turkmmo.com


ETİKETLER ErişilebilirlikGod of War RagnarokGörme EngelliNavigasyonOyun EndüstrisiSightlessKombat Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri