*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Forza Motorsport, Görme Engelli Oyuncuların Yarışmasına Olanak Sağladı  (Okunma sayısı 356 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Forza Motorsport, Görme Engelli Oyuncuların Yarışmasına Olanak Sağladı



Xbox’ın bu yıl çıkaracağı Forza Motorsport, görme engelli oyuncuları düşünüyor. Turn 10 Studios tarafından geliştirilen ve Microsoft Studios tarafından yayınlanan popüler bir yarış oyunu serisi olan Forza, 2005 yılı başlangıcından bu yana yarış oyunu türünün temel öğesi haline geldi.

Oyun, zorlu ve sürükleyici bir deneyim sağlamak için gerçekçi fizik ve sürüş mekaniğine odaklanıyor. Çarpıcı grafikleri ve ses tasarımıyla Forza oyunları, her seviyeden oyuncu için heyecan verici ve benzersiz bir yarış deneyimi sunuyor. Forza Motorsport‘un oyuna sesli uyarılar ekleyeceği duyurulduğundan bu yana, oyuncular için daha da erişilebilir hale geldi ve görme engelli bireylerin de oyunda yarışmasına olanak sağladı.

Turn 10 Studios, görme engelli sürücüler için oyunun menülerinde gezinmelerine ve arabalarını kontrol etmelerine yardımcı olmak için sesli komutlar kullanan yeni bir yardımcı teknoloji sistemi tanıttı. Oyuncular, arabalarının konumunu, yönünü, dönüşlerini ve ne zaman yavaşlamaları veya vites değiştirmeleri gerektiği gibi diğer hayati bilgileri kontrol etmek için sesli komutları kullanabilirler.

Bu yenilikçi özellik, video oyunlarını engelli oyuncular için daha erişilebilir ve kapsayıcı hale getirmeye yönelik bir adımdır. Yetenekleri ne olursa olsun tüm oyuncuların keyif alabileceği oyunlar yaratmak önemlidir.

Forza Motorsport, yalnızca görme engelli oyuncular için engelleri yıkmakla kalmıyor, aynı zamanda tüm oyuncular için sürükleyici bir deneyim sunmayı da vaat ediyor. Yeniden tasarlanan pistler ve gerçekçi araba hasarı ile oyun, kesinlikle yarış tutkunlarının dikkatini çekecek. Turn 10 Studios gibi oyun geliştiricilerin kapsayıcılığa öncelik verdiğini görmek ilham verici.

hwp.com.tr


ETİKETLER ErişilebilirlikForza MotorsportGörme EngelliXbox kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri