*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkan Sabancı Engelliler Okulu Öğrencileri 'Engel' Dolu Binaya Taşındı  (Okunma sayısı 1210 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Türkan Sabancı Engelliler Okulu Öğrencileri 'Engel' Dolu Binaya Taşındı



Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’nun, güçlendirme gerekçesiyle engellilere uygun olmayan bir binaya taşınması velilerin tepkisine neden oldu.

Görmenin yanı sıra zihinsel gelişim geriliği, otizm, fiziksel ve işitme gibi birden fazla engeli olan çocukların da eğitim aldığı okulda, 3-6 yaş grubu için okul öncesi; ilk ve ortaöğretimdeki görme engellilere ise müfredata uygun eğitim veriliyor. Okulda gençler için ‘İş Okulu’ bölümü de var. Yaklaşık 300 öğrenci eğitim alıyor. Velilerin iddiasına göre güçlendirme çalışmaları nedeniyle öğrencilere, FETÖ’den devralınan Anafen Koleji tahsis edildi. Ancak veliler 3 villa şeklindeki binaların öğrencilere uygun olmadığı görüşünde ve bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB), kırgın olduğunu söylediler.

MEB’E KIRGINIZ

Öğrenciler gelecek haftadan itibaren bu binalara gönderilecek. Velileri kaygılandıran bir konu da binaların bulunduğu bölgede yokuşların olması. Bazı veliler çocuklarının bu yokuşlardan nasıl çıkacağını düşünüyor. Ayrıca binalarda asansör olmadığından bedensel engelli çocukların okula girişinden endişeleniyor ancak okul yönetiminin çabalarıyla okula rampa ve engelli tuvaleti yapıldığını, sınıfların giriş kata alındığını söylüyorlar. Oğlu 8’inci sınıfa giden Adile Güneş, “Çocuklarımız engelli ama okul daha çok engelli. Bu Milli Eğitim’in hatası. Çocuklarımıza değer vermiyorlar” derken, ismini vermek istemeyen bir başka veli, “Engelliler sadece oy zamanı düşünülmesin. Okul yönetiminden şikayetimiz yok ama MEB’e kırgınız” diye konuştu. Okul yetkilileri ise 657 sayılı kanuna göre basına demeç verme yetkilerinin olmadığını söyleyerek konuşmadı.

07.10.2016 – Hürriyet