*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Dünyaya İlham Veren Celal Karadoğan’dan İletişim Semineri  (Okunma sayısı 1293 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Dünyaya İlham Veren Celal Karadoğan’dan İletişim Semineri



Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi çalışanlarının engelli bireylerle daha iyi iletişim kurabilmesi için eğitim çalışması başlatıldı. İlk olarak Zabıta Müdürlüğü memurlarına yönelik düzenlenen eğitimleri 2013 yılında Birleşmiş Milletler tarafından dünyaya ilham veren 10 gönüllü arasında gösterilen Celal Karadoğan veriyor.

BAŞKAN KARALAR KATILDI

Eğitim çalışmalarına katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar engelli vatandaşları 'önemsediklerini' belirterek şunları söyledi:

"Adana'da yaşayan engelli vatandaş sayısı diğer illere oranla daha fazla. Bir de bu işin istismar boyutu var. Engelli vatandaşlarımız adına sokakta kalem satarak, gazete satarak kazanç sağlamaya çalışanlar var. Bunlar engelli vatandaşların adını kullanarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizler engelli vatandaşların istismar edilmesine karşıyız. Bunların önüne geçeceğiz. Aynı zamanda engelli vatandaşlarımızla daha iyi iletişim kurup sorunlarını çözme konusunda yardımcı olacağız. Bu bizim en temel görevlerimizden bir tanesidir."

Gönüllü olarak eğitim veren Celal Kadradoğan da şunları kaydetti:

"Diğer birimlerden ayrı olarak zabıta personeli engelli vatandaşlar için bir hayli kritiktir. Son yıllarda bir sektör haline dönüşen sokaklarda engelliler adına dergi, kalem gibi malzemelelerin satışı engelli bireylerin ve ailelerinin tüm çabasına rağmen önlenememektedir. Engellilerin bu yolla istismarı tüm Türkiye genelinde büyük bir sorundur. Seyhan Belediyesi bu konuda zabıtalarını eğiterek engelli vatandaşların istismarının önlenmesi için çok büyük bir adım atmıştır."

Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Türkan Eşli ise amaçlarının belediyede çalışan tüm personelin engeli bireylere daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

20.09.2016 - DHA