*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Otizmli ve Zihinsel Engelli Çocuklar Okulsuz Kalmasın  (Okunma sayısı 1261 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Otizmli ve Zihinsel Engelli Çocuklar Okulsuz Kalmasın
« : Eylül 03, 2016, 03:00:19 ÖÖ »
Otizmli ve Zihinsel Engelli Çocuklar Okulsuz Kalmasın



İzmir'de 200'ye yakın otizmli ve zihinsel engelli öğrencisi bulunan Çağdaş Işık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kapatılma kararı sosyal medyada tepkiye neden oldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye'de Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.

OHAL ilanının ardından yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Gülen cemaatiyle bağlantısı olduğu öne sürülen birçok yayınevi ve okul kapatıldı. Kapatılan okullardan ve yayınevlerinden, biri de İzmir'de bulunan Çağdaş Işık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi oldu.

"ÇOCUKLARIMIZA AÇIKLAMAKTA ZORLANIYORUZ"

Çağdaş Işık Özel Eğitim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kapatılmasının ardından, okulda eğitim gören çocukların aileleri sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler. Kararın haksız olduğunu söyleyen aileler, sürekli özel eğitime ihtiyaç duyan otizmli çocukların mağdur olduğunu ifade ettiler. Açıklamada, "Otizmli ve diğer özel eğitim gereksinimi duyan çocuklara, 1990 yılından bu yana büyük bir özveri ile eğitim veren Özel Çağdaş Işık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, tamamen 'Işık' isminin benzerliğinden dolayı kapatıldığını düşünüyor ve çocukların eğitiminin devamı için tekrar açılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın kaygı dolu sorularına yanıt vermekte, neden okula gidemediklerini, neden öğretmenlerini göremediklerini açıklamakta zorlanıyoruz. Kaybettiğimiz her gün, çocuklarımızın ve bizlerin mağduriyetinin giderilmesi, maddi manevi yaşadığımız sorunların son bulması için çok önemlidir" ifadelerine yer verildi.

"FETÖ İLE BAĞLANTIMIZ YOK"

Kapatılan 'Çağdaş Işık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi' isminin okulun kurucularından Alev Girli'nin oğlu olan İşık Girli'deıı aldığını söyleyen rehabilitasyon merkezi müdürü Nuri Aydın, okullarının tamamıyla bir isim karışıklığından dolayı kapatıldığını şu sözlerle aktarıyor: "Bizim okulumuzun FETÖ ile herhangi bir bağlantısı asla olmamıştır. Çağdaş İşık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 200 tane otizmli ve zihinsel engelli öğrencimiz bulunuyor. Bizim okulumuzun kapanması tamamıyla isim benzerliği. Okulumuz ismini okulun kurucularından olan Dr. Alev GirlFin oğlu Işık Girli'nin isminden almıştır. Alev Girli, İlerici Kadınlar Derneği üyesi, İzmir-Karşıyaka SHP ilçe yönetim kurulu üyesi, İzmir Çağdaş Kadın Derneği Kurucu üyesi ve son olarak da 1987'de Çağdaş Kadın Dergisi teknik sorumlusu görevini yaptı. Buradan da anlaşılacağı üzere ne okulumuzun kurucularının ne de okulun teknik personelinin FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığı görülüyor."

29.08.2016 - ilk ses