*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bursa’da 25 Bin Engelliye Havuzda Terapi İmkânı  (Okunma sayısı 946 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bursa’da 25 Bin Engelliye Havuzda Terapi İmkânı
« : Şubat 07, 2015, 04:29:49 ÖÖ »
Bursa’da 25 Bin Engelliye Havuzda Terapi İmkânı



Bursa Büyükşehir Belediyesi ile özel bir hastane arasında yapılan anlaşmayla şehirdeki 25 bin engelli vatandaşa hidroterapi hizmeti alma imkânı doğdu. Engelli ve fizik tedavi alma ihtiyacı içindeki bireyler, Büyükşehir’e ait havuzlarda uzman hekimler ve hidroterapistler eşliğinde tedavi olabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait havuzlar, engelli vatandaşların su ile tedavisi (hidroterapi) için kullanılacak. Başkan Recep Altepe,  25 bin engelli vatandaşın belediye havuzlarından terapi amaçlı olarak yararlanabileceğini söyledi. Bedensel engelli vatandaşların hidroterapi görmesi amacıyla Büyükşehir ile Medical Park Bursa Hastanesi arasında protokol imzalandı. BUSKİ Başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol, Başkan Altepe ile hastane yetkilisi Doç. Dr. Sedat Demir tarafından imzalandı. Bursa’da özellikle dezavantajlı kesim olan engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerde uzun yıllar geç kalındığını dile getiren Altepe, şöyle konuştu:

“Engelli bireylere dönük geç kalınmış olan bu çalışmada açığı kapatmayı hedefliyoruz. Bursa’daki 25 bin engelli vatandaşımızın sıkıntılarının giderilmesine ve desteklenmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle fizik tedavi görenlerle ilgili, fizik tedavinin en güzel uygulandığı ortam olan suda tedavi yani hidroterapiyle ilgili çalışmalarımızı özel sağlık kuruluşu ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bu havuzların hidroterapi tedavisinde de kullanılması en büyük hedefimiz.” Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi olarak havuzlarda hidroterapi uygulamaları için gereken tadilatların yapılıp, ilgili yeni düzeneklerin ilave edileceği bilgisini verdi. Engelli vatandaşlar havuzlarda, uzman hekimler ve hidroterapistler eşliğinde tedavi olabilecek. Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Sedat Demir de “Bu projenin içinde olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu, kesinlikle ticari bir proje değil, elimizdeki imkanları ihtiyacı olanlara en kolay yoldan nasıl ulaştırırız, hizmeti ayaklarına nasıl götürürüz ve Bursa’da büyük eksikliği olan bu alanda en kolay hizmeti nasıl ulaştırırız projesidir.” diye konuştu. Doç. Dr. Demir, “Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları bize açılacak, biz de sağlık imkanlarımızı onunla birleştirerek, buradan çıkan ortak bir sonucu da engelli ve fizik tedavi hizmeti almak isteyen bireylere sunacağız.” dedi.

04.02.2015 - Zaman