*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Öncelikli Seçmenin Sandığı Zemin Kata İnecek  (Okunma sayısı 946 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Öncelikli Seçmenin Sandığı Zemin Kata İnecek
« : Mart 29, 2014, 03:43:21 ÖS »
Öncelikli Seçmenin Sandığı Zemin Kata İnecek



Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) İl Seçim Kurullarına gönderilen engelli ve 75 yaş üstü vatandaşlara ilişkin rapor doğrultusunda "öncelikli seçmen" olarak belirtilen bu kişilerin oy kullanmaları için gerekli kolaylığın sağlanması istendi.

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerince her ilde yaşayan engelli, evde bakım hizmeti alan, 75 yaş ve üzeri ile hareket kısıtlılığı yaşayan seçmenler belirlendi.

30 Mart'ta yapılacak seçimlerde, 4 bin 832 engelli ile 75 yaş ve üzeri 13 bin 600 kişinin oy kullanacağı Diyarbakır'da bu kişilerin oy kullanacağı okullarda sandıkların zemin kata indirilmesi planlanıyor.

İl Sağlık Müdürlüğünce de evde bakım hizmeti alan ve hareket kısıtlılığı bulunan vatandaşlar, talepleri doğrultusunda sağlık ekiplerince evlerinden alınıp, oy kulanmaları sağlandıktan sonra evlerine bırakılacak.

- 986 hastaya ulaşıldı

Sağlık Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nin katılımıyla düzenlenen çalışma programı doğrultusunda Diyarbakır ve ilçelerinde kayıtlı olan 986 hastaya ulaşıldı.

Evde sağlık hizmeti alan ve hareket kısıtlılığı olan 69 hasta sağlık ekiplerinden oy kullanmalarının sağlanması yönünde talepte bulundu.

Diyarbakır Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, AA muhabirine, Sağlık Bakanlığı'ndan seçimlerde evde sağlık hizmeti alanlar ile hareket etme kısıtlılığı bulunan vatandaşların oy kullanma işleminin sağlanması yönünde talimat geldiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile işbirliği halinde Diyarbakır'da Evde Sağlık Hizmeti Birimine kayıtlı 986 hasta için çalışma başlattıklarını ifade eden Avar, bu hastaları tek tek arayarak, seçim günü ambulans hizmeti veya hasta nakil hizmeti almak isteyip istemediklerini sorduklarını kaydetti.

- Sandıkların zemin kata indirilmesi

Avar, hastalardan gelen bilgi doğrultusunda gerekli kayıtları aldıklarını dile getirerek, "30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmak istedikleri saatleri belirtmeleri halinde ulaşım hizmetlerini sağlayacağız. Ayrıca ekstra bir durum gelişmesi halinde vatandaşların 444 38 33 nolu telefonumuzu arayarak oy kullanmak istediklerini ve sağlık problemleri olduğunu beyan etmeleri halinde ambulans veya hasta nakil araçlarıyla oy kullanmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

Bu kapsamda tüm hazırlıkları yaptıklarını anlatan Avar, bu hizmet için 3 ambulansı ilave olarak hastanelere tahsis ettiklerini, 30 Mart'ta hizmetin aksamaması için gereken önlemlerin alındığını kaydetti.

Avar, şöyle dedi:

"İlçelerde mevcut ambulanslarla hizmet sunulacak. 30 Mart'ta ekiplerimiz vatandaşlarımızı evlerinden alıp sandık başına kadar götürüp oy kullanmalarını sağladıktan sonra tekrar evlerine bırakacaklar. Adres bilgilerini kimlik numaralarıyla İl Seçim Kuruluna bildiriyoruz. İl Seçim Kurulunca da bu vatandaşların oy kullanacağı okullarda sandıkların zemin kata indirilebilmesi konusunda çalışma yapılabileceği bildirildi. Görevimiz bu hastaları taşımak. Bu hastalarımızın oy kullanmalarını sağlamak için sandık neredeyse oraya taşıyacağız."

- "Sıkıntı yaşamamak için bazı engelliler oy kullanmaktan kaçınıyor"

Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Karaçam da bedensel engellilerin oy kullanmak için okula gittiklerinde üst katlara çıkarken büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Çoğu okullarda rampa bulunmadığını merdivenlerden de çıkamadıklarını ifade eden Karaçam, oy kullanmak için birilerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Karaçam, tekerlekli sandalye ile birileri tarafından taşınmanın hem kendileri hem de taşıyan kişi için zor olduğunu vurgulayarak, "Engelliler olarak oy kullanırken sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı yaşamamak için bazı engelliler oy vermekten kaçınıyor. Üst katlarda oy kullanmam gerekirse ben gidip oy kullanamam. Bir okulun biz engelliler için düzenlenmesi halinde hepimiz gider orada oy kullanırız. Rampası olan okullarda zemin katta oyumuzu kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

29.03.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : e-devlet kapısından elektronik ortamda başvuru yapan adaylar vesikalık resimlerini Scanner’dan taratarak, Posta yolu ile sınav başvurusu yapan adaylar ise bir adet vesikalık resimlerini adrese göndereceklerdir.