*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye’de Otizm Farkındalık Günü’ne Özel Şehirler Mavi Işık Yaktı  (Okunma sayısı 716 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Türkiye’de Otizm Farkındalık Günü’ne Özel Şehirler Mavi Işık Yaktı



2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, birçok bina mavi ışıkla aydınlatılacak. ABD’de Autism Speaks tarafından başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören Mavi Işık Yak Kampanyası’nın (Light It Up Blue) Türkiye elçisi Tohum Otizm Vakfı’nın çağrısı ile Türkiye’de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Galata Kulesi, Çanakkale Şehitler Anıtı, İzmir Saat Kulesi, Eskişehir Masal Şatosu, Kadıköy Boğa Heykeli, Şanlıurfa Balıklıgöl, Konya Kelebekler Vadisi ve Amasya Kalesi başta olmak üzere pek çok bina Mavi Işıkla aydınlatılacak.

Sosyal medya üzerinden #otizmemaviışıkyak hashtagi ile yürütülecek olan kampanya ile pek çok kişi ve kurum Otizme Mavi Işık Yak T-Shirt’leri, sosyal medya paylaşımları ile otizm farkındalık mesajları verecekler.

68 ÇOCUKTAN BİRİ OTİZM RİSKİ İLE DOĞUYOR

Nisan ayı boyunca dünyanın gündeminde olacak olan otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluk. Otizmli çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve takıntılı davranış biçimlerine sahip olması ile kendini gösteriyor.  Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artmaktadır. Bugün doğan her 68 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Ülkemizde 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuk bulunmasına ve otizmin görülme oranının hızlı artışına rağmen toplumumuzda otizm yeteri kadar bilinmiyor.  Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitimdir. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabiliyor ve  gelişim sağlanabiliyor.

03.04.2017 - evrensel



Anahtar Kelimeler : DOĞU TÜRKİSTAN KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ DOĞU SANAYİ CAMİİ BAKIM ONARIM VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ GENÇ SAHNE GENÇLİK KULÜBÜ DERNEĞİ