*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bilişim Sektörünün Saygın İsmi Mustafa Çağan Vefat Etti  (Okunma sayısı 953 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6678
Bilişim Sektörünün Saygın İsmi Mustafa Çağan Vefat Etti



Cuma akşamı başlayan darbe girişimini, tartışmaları, neler olduğunu izlerken, arada bugün üzücü bir başka haberi aldık. O da sektörün saygı duyduğu insanlardan birisi olan Mustafa Çağan'ın vefatı oldu. Çağan Kayseri'de katıldığı bir koşu sırasında kalp krizi nedeniyle vefat etti.

Çağan'ın 6 ülkeden 200 sporcunun katıldığı ve 16-17 temmuz tarihlerini kapsayan 3.000 metre civarındaki, 64 kilometrelik Kayseri-Erciyes Dağ Koşusu'nun (Erciyes Ultra Sky Trail), 6,5 saat civarı süren 25 kilometrelik bölümüne katıldığı raporlanıyor. Koşunun 17ci kilometresindeki Aksu Yaylası-Sarıgöl civarında fenalaşan 56 yaşındaki Çağan'a ilk müdahaleyi koşudaki diğer sporcuların yaptığı belirtiliyor.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ise Çağan'ın hayatını kaybettiğini belirledi ve cenazesi savcının incelemesinin ardından Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Çağan'ın koşuya katılmak için gerekli olan sağlık raporunun bulunduğu bildiriliyor. Ölüm nedeni kalp krizi olarak verildi.

Mustafa Çağan Kimdir?

1960 İstanbul doğumlu olan Mustafa Çağan, 1979 yılında İstanbul Alman Lisesi’nde bitirdiği lise eğitimi sonrası, Endüstri Mühendisliği eğitimi almak için Almanya’da Darmstadt Teknik Üniversitesi’ne devam etti.

1987 yılında Koç Grubu’nda Yönetici Yetiştirme Programı dahilinde profesyonel yaşamına başlayan Çağan, sırasıyla Türk Elektrik’te, Kofisa’da çalıştı. 1992 yılında Lojistik müdürü olarak başladığı Türk Siemens Kablo ve Elektrik’ten Almanya’ya Siemens Management Consulting’e danışman olarak gitti. 1998 yılında Türkiye’ye dönen ve Simko’da çeşitli görevler üstlenen Çağan, Aralık 2000’den sonra 2003 yılına kadar SBS Türkiye’de Yönetim Kurulu üyesi ve Ticaret Direktörü olarak görev yaptı. Çağlayan Arkan'ın ayrılmasından sonra ise Genel Müdürlüğe atandı. 2006'da ise Microsoft'a Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Evli ve 1 kız çocuğu olan Mustafa Çağan, Almanca ve İngilizce bilmekteydi.

Çağan, Microsoft'taki görevinden ayrılırken, tanıdıklarına bu durumu zarif bir mail ile göndermişti. Çağan'ın 30 eylül 2013 tarihli maili şu şekildeydi;

Merhaba Füsun Hanım,

Son 7 yılını Microsoft’ta geçirdiğim, güzel anılarla dolu 26 yıllık profesyonel hayatımı 30 Eylül’de noktalıyorum.

Dedelerimin 120 yıl önce kurdukları ve bunca yıldır ailem tarafından işletilen Bursa Karacabey’deki çiftliğiimizde, 4 yıl önce büyük bir heyecanla başlattığım meyve üretimi, artık daha fazla ilgi istiyor.

Bundan sonra öncelikli meşguliyet alanım tarım olacak, ancak Bilişim sektöründen de tamamen kopmayacağım. Tübisad’daki Bilgi Merkezi Komisyonundaki görevim ve TBV Yönetim Kurulu üyeliğim devam edecek.

Bana bundan sonra aşağıdaki kanallardan ulaşabilirsiniz:

Mustafa Çağan son bir kaç yıldır, Tübisad'ın Bilişim sektörü büyüklüğü raporunda özveri ile çalışmaktaydı. Bilişim sektörü akıllı, zarif ve sevilen bir insanı kaybetti. Ailesine ve Bilişim sektörüne turk-internet.com ailesi olarak baş sağlığı dileriz. Yazan: Fusun S.Nebil

20.07.2016 - turk-internet.com
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri