*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Uzay Terapi Modülü Torbalı'da Uygulanıyor  (Okunma sayısı 946 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Uzay Terapi Modülü Torbalı'da Uygulanıyor
« : Şubat 15, 2016, 02:01:28 ÖS »
Uzay Terapi Modülü Torbalı'da Uygulanıyor



Özel Ege 5 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi fizyoterapi birimi bu yöntemle tedavilerini sürdürüyor. Fzt. Fırat Demirci, Uzm. Fzt. Besime Çilli, Fzt. Dicle Önen Caymaz ve Fzt. Evin Varış olmak üzere 4 fizyoterapistin görev yaptığı fizyoterapi biriminde her türlü donanım düşünüldü.

ÖZEL Ege 5 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi fizyoterapi birimi nörofızyolojik yaklaşım teknikleri (Brunnstrom, Bobath, Johnston, Kabat vb.), PNF. manuel terapi,elektroterapi. kinesiobantlama tekniklerinin yanı sıra Uzay Terapi ( 3C Süit Terapi ) seanslarına başladı.

Uzay terapisine başlayan fizyoterapistler, terapiyle ilgili bilgi verdi.

KUVVETLENDİRME PROGRAMI

Kurum fizyoterapistlerinden Besime Çilli Uzay Terapi, Modülü ile ilgili bilgi vererek," Uzay Terapi Modülü, gelişim geriliğine bağlı bedensel engeli olan, serebral palsi, travmatik beyin yaralanması gibi nörolojik bozukluklar için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Farklı tedavi teknik ve metotlarının en iyi özelliklerini birleştiren ve temelleri egzersiz fizyolojisine dayanan sağlam bir mantığı vardır. Yöntemin anahtar noktası, katılımcının kendi ihtiyaçlarına, güç ve zaaflarına dayanan bir kuvvetlendirme programıdır.

Uzay Terapi Metodu yoğun ve spesifik bir egzersiz programına dayanmaktadır. Tedavide patolojik reflekslerin elenmesi ve yeni. doğru, işlevsel hareket paternlerinin yerleştirilmesinin büyük önemi vardır" ifadelerini kullandı.

YÜK DENGELENİYOR

Fizyoterapist Dicle Önen Caymaz ise, "Uzay Terapi, çocuğu destekleyerek vücuda binen yükü dengelemekte, spastisiteyi azaltıp kas tonusunun normale dönmesini sağlamaktadır. Kaba ve ince motor becerilerin gelişimine yardımcı olan bu yöntem çocuğa verdiği güven duygusuyla tedaviye maksimum katılımını sağlamaktadır. Tedavi sürecini hızlandıracağına inandığımız bu yöntemin öğrencilerimiz için bir kazanç olduğunu düşünüyoruz'" ifadelerini kullandı.

VELİLER MEMNUN

Kurumun velilerinden Keziban Çukur, "Henüz 2 hafta olmasına rağmen, uzay terapi seanslarından sonra çocuğumun dengesinin arttığını ve kaslarının kuvvetlendiğini gözlemledim ve bu durum beni çok mutlu etti. Fizyoterapistlerimiz ve uzay terapi sayesinde çocuğumun daha iyi olacağına inanıyorum." diye konuştu. Kurum Müdürü Şenay Altaş; bu tür terapi ve yeni eğitim metotlarının öğrencilerin gelişimi için çok önemli olduğunu ve fayda sağlayacak yeniliklerin tecrübeli kadromuz ile kurumda uygulanmaya devam edeceğini ifade etti.

15.02.2016 - Büyük Torbalı Gazetesi


Etiketler: bir dilekçe ile merkez değişikliği isteklerini Bakanlığa bildirilmesi sonrası listede merkez değişikliği yapılmaktadır SORULARLA KADAVRA BÖBREK NAKLİ TÜM NAKİL MERKEZLERİNE KAYIT OLABİLİYORMUYUZ Hayır Ulusal