*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: CHP'li Vekil Veli Ağbaba Engelli Personel Açığını Sordu  (Okunma sayısı 810 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
CHP'li Vekil Veli Ağbaba Engelli Personel Açığını Sordu



CHP'li vekil Veli Ağbaba, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na Kamudaki Engelli Personel açığını sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na Kamudaki Engelli Personel açığını sordu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda bulunan sorularımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Veli AĞBABA

Malatya Milletvekili

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53. maddesine göre kamu kurum ve kuruluşları toplam kadro sayısının %3’ü oranında engelli çalıştırmak zorundadır. 4857 sayılı İş Kanunu’nda ise işverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde %3 engelli, kamu işyerlerinde ise %4 engelli çalıştırmakla yükümlüdürler.

Bu hükümlere karşın kamu kurum ve kuruluşlarında halen engelli personel açığı 25 binin üzerindedir.

Bu çerçeveden hareketle;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 4857 sayılı İş Kanunu arasındaki farklar sizce bir çelişki yaratmamakta mıdır?

Bu çelişkinin düzeltilmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?

Kamu kurum ve kuruluşları kanunda belirtilen oranda engelli personel çalıştırma hükmüne neden uymamaktadır?

Bugüne kadar kamu kurum ve kuruluşlarında kanunda belirtilen oranda engelli personel çalıştırma zorunluluğuna uymadığı gerekçesiyle cezalandırılan kurum/kuruluş/sorumlu var mıdır? Var ise hangi kurum/kuruluş/sorumlu ne kadar ceza almıştır?

Engelli personel çalıştırma zorunluluğu bulunan özel şirketlere uygulanan denetimler kamu kurum ve kuruluşlarına da etkin bir biçimde uygulanmakta mıdır?

2005 yılından itibaren bugüne kadar, özel şirketlere yapılan denetimler sonucunda engelli personel çalıştırmadığı gerekçesiyle kaç firmaya cezai yaptırım uygulanmıştır?

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen engelli personellere rahat çalışma koşulları, uygun ortamlar, fiziki ve mimari standartlar sağlanmakta mıdır? Sağlanması ile ilgili denetim yapılmış mıdır? Yaptırım uygulanmış mıdır?

08.01.2016 - Sözcü


Etiketler: 2022 SAYILI YASA GEREĞİ ENGELLİ VE 65 YAŞ ÜSTÜ OLAN YURTTAŞLARIN 1 OCAK 31 ARALIK 2016 TARİHLERİ ARASI ALACAKLARI MAAŞLAR Muhtaç durumdaki, sağlık kurulu rapor oranı %40 ve üzeri olan engelliler ve 65 yaş