*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TİKA'dan Arnavutluk'ta Engelli Çocuklara Yardım  (Okunma sayısı 943 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TİKA'dan Arnavutluk'ta Engelli Çocuklara Yardım
« : Aralık 04, 2015, 03:56:19 ÖS »
TİKA'dan Arnavutluk'ta Engelli Çocuklara Yardım



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, Arnavutluk'taki engelli çocuklara ve ailelerine ihtiyaçları doğrultusunda tekerlekli sandalye, ortopedik yatak, temizlik malzemeleri, buzdolabı ve çamaşır makinesi yardımı yapıldı.

TİKA tarafından Arnavutluk Engelli Çocuklar ve Aileleri Derneğine teslim edilen yardımlar, ihtiyaç sahibi 70 aileye dağıtıldı.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA'nın engelli çocuklara ve ailelerine yaptığı yardımlar çerçevesinde, imkanlar dahilinde bu kimselerin ihtiyaçlarının giderildiğini aktardı.

Yapılan yardımların, Arnavutluk halkının gönlündeki Türkiye sevgisinin yeniden ortaya çıkarılması açısından çok etkili olduğunu söyleyen Bayraktar, bu yardımların giderek artacağı temennisinde bulundu.

TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin de kurum olarak Arnavutluk'ta birçok alanda projeler gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarıyla da ortaklaşa projeler hayata geçirdiklerini kaydetti.

Arnavutluk Engelli Çocuklar ve Aileleri Derneği ile ortaklaşa yürüttükleri projeye de değinen Çetin, "Bu aileler, çocuklarına kendi imkanlarıyla evlerinde bakan aileler. Ziyarette bulunduğumuzda mağduriyetlerini gördük. Gerçekten yardıma muhtaç durumdalar" dedi.

Çetin, dernek yetkilileriyle sürekli iletişimde olduklarını belirterek, bundan sonra da ihtiyaç olması halinde bütün ihtiyaçlarını karşılamak için çaba göstereceklerini söyledi.

Arnavutluk Engelli Çocuklar ve Aileleri Derneği Başkanı Shefqet Taku ise kuruldukları 2013 yılından itibaren ülkenin dört bir tarafındaki engelli çocuklara ve ailelerine destek olmaya çalıştıklarını belirterek, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği ve TİKA sayesinde yapılan yardımlar için Türk milletine ve devletine minnettar olduklarını ifade etti.

26.11.2015 - AA