*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Genç Engellilerin Yeteneklerini Geliştirme Projesi Konferansı  (Okunma sayısı 969 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Genç Engellilerin Yeteneklerini Geliştirme Projesi Konferansı



Keçiören Belediyesi'nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Genç Engellilerin Yeteneklerini Geliştirme Projesi (DESYODIP)" adlı uluslararası projenin son konferansı Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 Engelli gençleri doğru yönlendirecek ve motive edecek hizmetlerin hayata geçirilmesini amaçlayan proje ile ilgili çalışmalar tamamlandı. AB Leonardo da Vinci Programı kapsamında Keçiören'de düzenlenen son toplantıda proje ortakları Fransa'dan CİF Organizasyonu, Avusturya'dan CARİTAS, Slovenya'dan Maribor Üniversitesi, Türkiye'den Dost Özel Eğitim Merkezi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi temsilcileri bir araya geldiler. Toplantıda bugüne kadar yürütülen çalışmalar ile ilgili sunumlar yapılırken, Avusturya'nın başarıyla geliştirdiği " Okuldan İşe Geçiş Projesi" örneği üzerinden şekillendirilen eğitim modüllerinin nasıl etkili olduğu ve geliştirildiği anlatıldı.

ORTAK YAŞAM ALANI İNŞA ETTİK

2 yıl devam eden projenin başarılı olduğunu belirten Keçiören Belediyesi temsilcisi, “Uluslararası bir alanda farkındalığın oluşturulması amacıyla tüm ortaklarımızla birlikte bu projeyi ortaya koyduk. Engelli bireylerin toplum yaşamında herhangi bir sorunla karşılaşmaksızın hayatını ikame ettirebilmesi, üretime katkı yapabilmesi ve engelli engelsiz ayrımı yapılmaksızın toplum içerisinde birlik ve bütünlük içerisinde yaşayabilmesinin koşullarını oluşturduk. Keçiören Belediyesi olarak bu düşünceden hareketle ilçemizde birlikte yaşadığımız bütün toplum kesimleriyle engelli bireyleri de kapsayacak tarzda bir ortak yaşam alanı  inşa edilmesi konusunda her türlü katkıyı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

FIRSAT TANINANLAR BAŞARILI OLDULAR

Proje ortaklarının temsilcisi ise, "Avrupa’da yapılmış, denenmiş ve başarı kazanmış  bu projenin Türkiye'ye transfer edilerek daha da geliştirilmesi ve Türkiye'ye adaptasyonu amaçlandı. Engellileri toplumdan soyutlamadan, ötekileştirmeden kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler haline getirerek onları istihdam edip, engelli istihdamını artırdık. Engellileri muhtaç, yardım bekleyen, mücadelesiz bireyler olarak değil, çalışan, üreten, kendine güvenen bireyler olarak topluma kazandırmaktı amacımız. 2013 yılının Kasım ayında başladığımız projemiz  2 yılda tamamlandı. Bu 2 yıl içerisinde projeyle ilgili bir çok aktiviteler yapıldı. Türkiye'de,  Fransa'da, Avusturya'da ve Slovenya'da toplantılar yapıldı. Avrupa'da engelli istihdamıyla ilgili yapılan çalışmalar uygulamalar yerinde görülerek önemli bilgiler ve deneyimler kazanıldı” diye konuştu. İngilizce Türkçe, Fransızca Almanca ve Slovence dillerinde Engelliler için Teknik El Kitabı hazırlandığını ve yayınlandığını anlatan temsilci,  “Proje ortaklığı yaptığımız ülkelerle birlikte toplam 100 engelli ve engelli aileleriyle işverenler üzerinde anketler yapıldı. Bu anketlerin analizi ve test raporu da Türkiye’de hazırlandı. Genç engellilerin çalışma hayatına başlamadan önce almaları gereken eğitimlerle ilgili olarak da çok detaylı bir eğitim modülü kitabı hazırlandı. Bunun amacı gerekli eğitimleri aldıkları takdirde engellilerin de engelli olmayan bireyler kadar başarılı olabileceklerini göstermektir. Gerekli eğitim desteği alan ve kendilerine fırsat tanınanlar iş ve ticaret hayatında başarılı oldu" bilgisini paylaştı.

Diğer yandan 24 Ekim’de Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nde de lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için proje hakkında detaylı bilgilendirme paneli düzenlendi. Panele, Konya AK Parti Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta konuşmacı olarak katıldı.

28.10.2015 - kecioren.bel.tr


Etiketler: Olan Kayserili Askerin Baba Evinde Yas Hayat paylaştıça güzeldir,ve sanatla dahada güzelleşir Tarihte Bugün Haberler Dünya Ekonomi Spor Sağlık Kültür Sanat Magazin Teknoloji Eğitim Gündem Çevre Galeriler Video