*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Gülşah Merve Yüksel Kadın Hakları İçin İki Teker Üzerinde Mücadele Edecek  (Okunma sayısı 893 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6671
Gülşah Merve Yüksel Kadın Hakları İçin İki Teker Üzerinde Mücadele Edecek



Üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, Türkiye’de kadınların yaşadığı zorluklara, istismarlara dikkati çekmek ve Türk kadınının sesini duyurmak amacıyla 36 günde 28 şehri motosikletle dolaşacak...

Henüz 21 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, Türkiye’nin tamamını motosikletiyle tek başına dolaşacak ilk kadın olmaya hazırlanıyor. Şile’nin Karadeniz kıyısından Türkiye’yi dolaşmaya başlayacak olan Yüksel, yaklaşık 7 bin km yol yapacak. Çocuk ve kadınlara yönelik istismarlara dikkat çekmeyi amaçlayan Yüksel, “Kadın isterse neleri başarabilir göstermek istiyorum” dedi.

Maltepe Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi olan Gülşah Merve Yüksel, Türkiye’de kadınların yaşadığı zorluklara ve istismarlara dikkati çekmek için tek başına motosiklet seyahatine çıkıyor. Yamaha Motor Türkiye’nin desteğiyle 36 günde en az 28 şehir gezmeyi hedefleyen Yüksel, 5 yaşından beri motosiklet kullandığını ve seyahat için özel motosiklet eğitimi aldığını belirtti.

Motosiklet tutkunu

Babasının çocuk yaşlarda aşıladığı motosiklet aşkının hayatını şekillendirdiğini söyleyen Yüksel, Türk kadını için yola koyulacağını vurguladı. Yüksel, “Türkiye’de kadınların yaşadığı zorluklar, istismarlar beni çok etkiliyor. Kız çocukları sürekli baskı altında, hep bir korku ve baskı ile yetiştiriliyor. Cesaretle kendi ayakları üzerinde durabilme yeteneği de burada başlıyor. Ben bu açıdan aileme çok şey borçluyum. Erkek işi olarak görünen motosiklet sürücülüğü ile aslında her alanda başarılı olabileceğimizi göstermek istiyorum” dedi.

Halfeti’de duraklayacak

Son yıllarda Türkiye’de yaşanan kötü olaylar nedeniyle motosikletle seyahatin güvensiz olduğu önyargısının oluştuğunu belirten Yüksel, seyahatiyle bunu yıkmayı amaçladığını da kaydetti. Halfeti’de 24 Temmuz’da öldürülen Engin Öksüz ve Abdullah Türk için özel mola vereceğini söyleyen Yüksel, “Bu iki motorcu ağabeyim ülkemizin güvenli olduğuna inandığı için Halfeti’ye gittiler. Ben de onların hatırasına sahip çıkmak için Halfeti’de olacağım ve ülkemizin güvenli olduğunu haykıracağım” dedi.

Yamaha Motor Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Nihat Çadırcı ise “Avrupa’da 9 kişiye 1 motosiklet düşerken Türkiye’de 30 kişiye 1 tane düşüyor. Öncelikli hedefimiz motosiklet kullanımını artırmak ve geliştirmek. Kadınların güven konusunda çekinceleri olduğu için biz eğitimlerimizde ağırlıklı bu konuya eğiliyor ve onları cesaretlendiriyoruz” diye konuştu.

18.06.2015 - Milliyet


Etiketler: Tavşanlı SÜLEYMAN SARIN Tophisar HIFZI ÇET Uluabat ŞEVKET AŞNI Yarış EKREM UZER İŞ ÇEŞİTLİ İŞLER BORNOVA Sezon süpermarkete servis, reyon, part-time elemanlar ELEKTROSTATİK
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri