*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Eskişehir Yolu’nda Adı Yürür Kendi Duran Geçit  (Okunma sayısı 965 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6678
Eskişehir Yolu’nda Adı Yürür Kendi Duran Geçit
« : Mayıs 27, 2015, 02:01:41 ÖS »
Eskişehir Yolu’nda Adı Yürür Kendi Duran Geçit



Kent trafiğinin ana arterlerinden Eskişehir Yolu’nda, Dışişleri Bakanlığı ile Armada AVM önünde yer alan yaya üst geçitlerinin devre dışı kalan ‘yürüyen’ merdivenleri vatandaşı nefes nefese bırakıyor.

Büyük basamakları zorlukla tırmanan vatandaşlar, “Bir gün çalışıyorsa, 100 gün çalışmıyor” diye tepki gösteriyor. Ankara Hürriyet’in daha önce de gündeme getirdiği, Başkent trafiğinin ana akslarından Eskişehir Yolu’ndaki yürüyen merdivenlerinin çalışmaması, vatandaşı isyan ettirdi. Dışişleri Bakanlığı, Sayıştay, Ekonomi Bakanlığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın önünde yer alan yaya üst geçidindeki yürüyen merdivenler devre dışı kaldığı için vatandaşlar, büyük basamakları zorluklarla çıkıyor. Yürüyen merdivenleri bakımsız ve pis haliyle dikkat çekerken Başkentliler, merdiven çalışmadığı için iniş ve çıkışlarda karşı karşıya geliyor.

ENGELLİLERİN ÇIKMASI İMKANSIZ

İşi dolayısıyla her gün bu üst geçidi kullanmak zorunda kaldığını belirten Adem Kaya, “Merdivenlerin çalıştığına çok az rastladım. Bir gün çalışıyorsa, 100 gün çalışmıyor. Yürüyen merdivenlerin basamakları çok büyük olduğu için iniş ve çıkışlarda zorlanıyorum. Özellikle yaşlılar burayı çok zor çıkıyor, engelli vatandaşların işi ise neredeyse imkansız gözüküyor. Bu bölgede 3 farklı bakanlık ve Sayıştay var, işi gücü olan Ankaralılar üst geçidi kullanırken çile çekiyor” diye konuştu.

MERDİVENLER SIK SIK ARIZALANIYOR

Öte yandan Armada AVM’nin önündeki yaya üst geçitinde de benzer problemler yaşanıyor. Armada AVM tarafında yürüyen merdiven bulunan ancak yolun diğer kısmında normal merdiven yer alan yaya üst geçidi, Ankaralıları zorluyor. Yürüyen merdivenlerin sık sık arıza yaptığını söyleyen Halime Alemdar, “Çoğu zaman ya birisi çalışıyor, ya da hiçbiri çalışmıyor. Zaten bu üst geçit mantıksız, bir tarafında yürüyen merdiven var diğer tarafında yok. Bir çare bulsunlar, karşıya geçmek için buradan başka yer bulunmuyor” dedi.

12.05.2015 - Hürriyet


Etiketler: mümkün olabilecek bir husustur. 1.1. Engelli Hakları İzleme Grubu Projesi Engelli Hakları İzleme (çalışmaları) Projesi, engelli kişilerin; Anayasa, yasalar ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri