*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Öğrenciler Çanakkale Zaferi'ni Canlandırdı  (Okunma sayısı 941 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Öğrenciler Çanakkale Zaferi'ni Canlandırdı
« : Nisan 02, 2015, 02:21:21 ÖS »
Engelli Öğrenciler Çanakkale Zaferi'ni Canlandırdı



Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 86 engelli birey, "Çanakkale Destanı" isimli oyunu sergiledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Anma Etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Destanı" oyunu sahnelendi. Merkezin salonunda, özel olarak hazırlanan sahneye çıkan 68 zihinsel, bedensel ve işitsel engelli çocuk, oyunları ile izleyenlerin büyük beğenisini kazandılar. Çocuklar, savaş cephesini andıran sahnede, Çanakkale Savaşı'nın nasıl kazanıldığını izleyicilere aktardılar. İki haftalık bir çalışmayla oyunu sahneye koyan öğrenciler, yaklaşık 1 saatlik gösteri ile profesyonel oyunculardan geri kalmadılar. Sahne alamayan diğer öğrenciler ise sahne alan arkadaşlarını meraklı gözlerle izledi. Gösterinin sonunda öğrenciler, aileleri ve okul yönetimi hatıra fotoğrafı çektirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Koordinatörü Niyazi Arşın, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle, engelli çocuklarla birlikte, "Çanakkale Destanı" isimli oyunu sahnelediklerini söyledi. Oyunda 86 engelli birey ve öğretmenlerin görev aldığını aktaran Arşın, "Amacımız engelli bireylerinde tarihimize sahip çıkmalarını sağlamak, onları da bu konuda bilinçlendirmek. Toplumda her alanda olduğu gibi bu alanda olduklarını göstermekti. Bunu başardığımıza inanıyorum" dedi.

Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bütün engelli bireylere açık olduğunu kaydeden Arşın, "Engelli insanlara çağdaş yaşam standartlarında eğitim vermek ve onları en güzel şekilde hayata hazırlamak için kurulmuş düzenlenmiş Türkiye'nin en modern ve en büyük rehabilitasyon merkezidir. Bu merkezimiz bütün engel gruplarına hizmet verebilmek amacıyla tasarlanmıştır. Şu an merkezimizde her gruptan 390 engelli bireyimiz eğitim almakta ve hayata hazırlanmaktadır. Amacımız onların tek bir yönle gelişmesi değil, hayatın her anlamında kendi ayaklarının üzerinde durabilecek beceriyi kazandırmayı hedefliyoruz. 3 yaşından 50 yaşına kadar tüm engellilere hizmet veriyoruz. 25 uzman kadromuzla engellilerimiz, eğitim, sosyal, kültürel, sportif aktivitelerini, her şeyden önemlisi mesleki becerilerini kazanıyorlar" diye konuştu.

Merkezin Antalya ve Türkiye için bir gurur kaynağı olduğun dile getiren Arşın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel'e desteklerinden dolayı teşekkür ederken, bundan sonraki süreçte de değişik projelerle, engelli bireyler ve ailelerin hayatlarını kolaylaştıracak gelişmelerle hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

18.03.2015 - İHA


Anahtar Kelimeler : kayseri  ek iş arayanlar - ek iş arıyorum - ek iş ek gelir - ek iş fırsatları - ek iş ilanları - ek iş ilanları istanbul - ek iş imkanı - ek iş imkanları - ek iş yapmak istiyorum