*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sony, Görme Engelliler İçin Ürettiği Fotoğraf Makinesini Duyurdu  (Okunma sayısı 592 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6678
Sony, Görme Engelliler İçin Ürettiği Fotoğraf Makinesini Duyurdu



Sony, dünya çapında görme engelli 250 milyon insan için “zor görmeyi” “daha net görmeye” dönüştürme projesiyle ürettiği DSC-HX99 RNV kamera kitini satışa çıkardı. Sony’nin duyurduğu DSC-HX99 RNV, görme engelliler için tasarlanmış olup fotoğraf çekmeyi kolaylaştıran bir kamera kiti olarak kullanıcılara sunuldu.

Sony DSC-HX99 RNV bas-çek kamera modeli özel vizörü sayesinde görme engelli kullanıcıların retinasına dijital görselleri yansıtarak imaj oluşturmayı amaçlıyor.

Sony’nin duyurduğu DSC-HX99 RNV, görme engelliler için tasarlanmış olup fotoğraf çekmeyi kolaylaştıran bir kamera kiti olarak kullanıcılara sunuldu. Kamera sistemi, Cybershot DSC-HX99 ve bir Sony bas-çek – retinal lazer projeksiyon sistemine sahip bir vizör olmak üzere iki parçadan oluşuyor. İlk olarak 2018’de piyasaya sürülen HX99, dahili görüntü sabitleme özelliğine sahip 18 megapiksel arka tarafı aydınlatmalı sensöre ve 24 mm ila 720 mm yakınlaştırma lensine sahip.

Sony’in görme engellilere yönelik yeniden geliştirdiği model, dünyada bir ilk olarak sunuldu. Kamera kullanıcılara sadece fotoğraf çekme özelliğini vermiyor. Bunun yanında yüz ifadelerini seçebilme işaretleri okuyabilme özelliklerini de kullanıcılara sağlayarak görme engellilerin işlerini kolaylaştırıyor.

Cybershot DSC-HX99 modelini temel alan kamera 18 megapiksel arka aydınlatmalı bir sensör kullanıyor ve entegre görüntü sabitleme mevcut. Ayrıca 24mm-720mm zoom lensi de mevcut. Sony DSC-HX99 RNV modeli 600 dolar seviyesinden satılacak.

Kameradan gelen dijital görüntüyü doğrudan kullanıcının retinasına yansıtan sistem, “uygun şartlar” altında görme sorunu olan kişilerin vizör üzerinden çevreyi rahat şekilde görmesine ve bu sayede çok daha rahat şekilde fotoğraf çekebilmesine imkân tanıyor.

Miyop, hipermetrop veya astigmat gibi göz sorunları yaşayan bazı kişilerin fotoğrafçılıktan daha fazla keyif almasını sağlayacak DSC-HX99 RNV hakkında konuşan QD Laser’in başkanı ve CEO’su Dr. Mitsuru Sugawara, “Retissa Neoviewer’in lazer retina projeksiyonu dünyada ilk kez pratik kullanıma sunulan tamamen yeni bir teknoloji” dedi.

halktv.com.tr


 KATEGORİLER TeknolojiVideo Galeri
 ETİKETLER Fotoğraf MakinesiGörme EngelliKamera KitiSony kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri