*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Denizli’de, Görme Engelliler Milli Takım Kampı Düzenleniyor  (Okunma sayısı 359 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Denizli’de, Görme Engelliler Milli Takım Kampı Düzenleniyor



Denizli’de Görme Engelliler Futbol B1 Altyapı Gelişim ve B Milli Takım seçme kampı düzenleniyor. Türkiye Görme Engelliler Federasyonu tarafından organize edilen kampta, görme engelli futbolcular yeteneklerini sergiliyor.

Denizli’nin Şirinköy Tesislerinde düzenlenen Görme Engelliler Futbol B1 Altyapı Gelişim ve B Milli Takım seçme kampı başarıyla devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Şirinköy Futbol Sahasında gerçekleştirilen antrenmanlarda, görme engelli futbolcular hem yeteneklerini geliştiriyor hem de fiziksel dayanıklılıklarını artırıyor. Milli Takım Kampı yoğun bir tempoyla 8 gün boyunca devam edecek.

Kamp süresince yapılan çalışmalar sonucunda sporcular, Prof. Dr. Cevat Akşit Öğrenci Yurdu’nda eğitim faaliyetlerini sürdürüyor ve konaklamalarını yapıyor. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, 2023 yılı eğitim ve altyapı faaliyetleri programı kapsamında gerçekleştirilen bu kampın ardından B1 Futbol 2. Ligi müsabakalarını yine Denizli’de turnuva şeklinde düzenleyecek.

Kamp hakkında değerlendirmelerde bulunan Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, futbol branşında başarılı olduklarını ve Paris 2024 Paralimpik oyunlarına kota almış ilk takım olmalarının alt yapı çalışmalarını önemsediklerini belirtti. Yıldırım, Denizli’nin kendileri için önemine değinerek, gösterilen ilgi ve alaka, mevcut tesislerin durumu, Sesi Görenler Ligi’nde takımlarının bulunması, Milli takımlara sporcu yetiştiren bir il olması gibi faktörlerin Denizli’yi Görme Engelli Futbolu için önemli bir merkez haline getirdiğini vurguladı. Ayrıca, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kolaylaştırıcı ve samimi yaklaşımlarının da başarılı bir kamp düzenlemelerine katkı sağladığını ifade etti.

Görme Engelliler Futbol B1 Altyapı Gelişim ve B Milli Takım seçme kampı, Denizli’nin ev sahipliğinde devam ediyor ve görme engelli sporcuların yeteneklerini sergileyeceği müsabakalara hazırlanmalarına imkan sağlıyor.

gazeteyenigun.com.tr


 KATEGORİLER Spor
 ETİKETLER DenizliFutbolGörme EngelliŞirinköyTürkiye Görme Engelliler Federasyonu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri