*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Federasyon Başkanı Birol Aydın: Bu Çocuklar Beyaz Kağıt Gibidir!  (Okunma sayısı 319 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Federasyon Başkanı Birol Aydın: Bu Çocuklar Beyaz Kağıt Gibidir!



Özel sporcuların “Manevi Babası”, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, bu çocukların beyaz kağıt gibi tertemiz olduğunu söyledi. Başkan Aydın, Babalar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, geride kalan yıllarda otizmli, down sendromlu veya mental çocuklar denilen zihinsel engelli çocukların evlerin arka odalarına kapatılan kişiler olduğunu belirterek, “Son 20 yılda devletimizin sahip çıkmasıyla artık insanlar şunu anladı; bu çocuklar da normal insanlar gibi her şeyi yapabilir” dedi.

Birol Aydın; “Ülkemizde engellilerin sayısı artmadı, sadece engelliler evlerinden okullara ve spor salonlarına gelmeye başladı” diyerek cümlesine şöyle devam etti:

“Çünkü devlet onlara kıymet verdi, önem verdi, toplumun bir parçası olduklarını gösterdi. Bunun en büyük mimarı da son 20 yılda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu çocukların hepsiyle tek tek ilgilenmesidir. Düşünebiliyor musunuz, bir devlet başkanı, bütün özel sporcularımın isimlerini biliyor. İşte engelliler artık evlerinden çıktı ve sahalarda spor yapıyor. Şükürler olsun 20 yılımı bu işe verdim. Ailemde engelli yok ama federasyondaki işlerimi bitirip okuluma gittiğim zaman da 250-300 engelli çocukla ilgileniyorum. Dünyada en sevdiğim ve mutlu olduğum zaman, engelli çocuklarla birlikte geçirdiğim zaman. Bu çocuklar beyaz kağıt gibidir. Çünkü dünyaya geldikleri gibi hiç kirlenmeden, hiçbir olaya karışmadan, beyaz bir kağıt gibi gelip, aynı şekilde göçüyorlar”

Özel çocukların çok kolay şeylerle mutlu olduğunu, asla birbirlerine kin ve öfke duymadığını anlatan Aydın, “Göreve geldiğimde özel sporcuların 30-40 kulübü vardı. Şu anda özel sporcular, 730 kulüple Türkiye’nin en büyük federasyonu. 81 ilde temsilcimiz var. Bugün yaklaşık 500 bin çocuğa amatör, 50 bine yakın çocuğa da profesyonel olarak spor yaptırıyoruz. Amacımız bu çocukları evlerinden çıkartıp, annelerinin ümidi yapmak” şeklinde konuştu.

Denge Gazetesi


ETİKETLER Babalar GünüEngelliEngelli ÇocuklarÖzel Sporcular kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri