*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Özgür Yaşam Grubu’nda Mezuniyet Sevinci Yaşandı  (Okunma sayısı 1987 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Özgür Yaşam Grubu’nda Mezuniyet Sevinci Yaşandı
« : Ekim 11, 2013, 01:49:18 ÖÖ »
Özgür Yaşam Grubu’nda Mezuniyet Sevinci Yaşandı



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından zihinsel engelli çocuk ve gençleri toplumsal yaşama adapte etmek amacıyla oluşturulan Özgür Yaşam Grubu mezunları düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
 
Toplumsal yaşama katılımda yetersiz kalan zihinsel engelli çocuk ve gençleri sosyal hayata kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Özgür Yaşam Grubu, üçüncü dönem mezunlarını verdi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında gençlere The House Cafe’de sertifika töreni düzenlendi. Törene Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Sözen, yeni mezunlar ve aileler katıldı. Mezuniyet sevincini aileleri ile paylaşan gençler mutluluklarını şarkılar eşliğinde dans ederek kutladı.  Emin Sözen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak üretilen her projede engelli ve yaşlıları göz önünde bulundurduklarını ifade etti.
 
6 AY EĞİTİM ALDILAR
 
Özgür Yaşam Projesi’yle engelli gençlere 6 ay boyunca eğitim verildiğini ifade eden Sözen, projenin bireylerin bağımsız yaşamalarına ve istihdama kazandırılmalarına destek olduğunu söyledi. Eğitimler sonunda engelli bireylerin sosyal hayatta hayatlarını tek başına idame edecek duruma geldiklerini söyleyen Sözen, “Kursiyerlerimiz, ATM’den para çekebiliyor, faturalarını yatırabiliyor. Grup eğitmenleri eşliğinde öz bakım, günlük bakım, toplumsal yaşam becerilerini edinirken ayrıca sosyal, kültürel aktivitelere ve sportif faaliyetlere dahil ediliyor” dedi.
 
59 KİŞİ SERTİFİKA ALDI
 
Konuşmanın ardından üçüncü dönemden mezun olan 16 kişiye sertifikaları törenle verildi.  Özgür Yaşam Grubu sertifika töreninin ardından yeni mezunlar düzenlenen mini kokteyl ile hem eğlendi, hem de mezuniyet pastalarını kesti. The House Cafe  işletme sahibi Can Tayfun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından uygun görülmesi halinde işletmelerinde engelli istihdamı yaratabileceğini belirterek projeye her zaman destek olacağını söyledi. Özgür Yaşam Grubu’ndan bu zamana yeni mezunlarla birlikte 59 kişi sertifika aldı.3 - antalya.bel.tr


Etiketler : Yoklama ve mazeretlerinin görüşülmesi İki aylık çalışmalar hakkında rapor aylık mali raporun görüşülmesi