*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelliler İçin YGS LYS Uzaktan Eğitim Projesi  (Okunma sayısı 2174 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelliler İçin YGS LYS Uzaktan Eğitim Projesi
« : Eylül 22, 2013, 02:34:39 ÖS »
Görme Engelliler İçin YGS LYS Uzaktan Eğitim Projesi



Eğitimde Görme Engelliler Derneği Konya Temsilcisi Mustafa Karaca, YGS-LYS Uzaktan Eğitim Projesi kapsamında, sesli konferans yazılımı aracılığıyla gerçekleştirilen kurslarda, gönüllü öğretmenler ve internet imkanına sahip üniversite adayı görme engelli öğrencilerin bir araya geldiğini bildirdi.
 
Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YGS-LYS Uzaktan Eğitim Projesi'nin 2011-2012 yılının ikinci döneminde başladığını söyledi.
 
Görme engelli öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinin zor olduğunu çok iyi bildiklerini, başlatılan uzaktan eğitim çalışmalarının bu yıl da sürdürüleceğini ifade eden Karaca, eğitimin desteklenmesi doğrultusundaki amacın gerçekleşebilmesi için görme engelli öğrencilerin katılımını beklediklerini dile getirdi.
 
"Sesli konferans yazılımı aracılığıyla gerçekleştirilen kurslarımızda gönüllü öğretmenlerimiz ve internet imkanına sahip üniversite adayı görme engelli öğrenciler bir araya geliyor " diyen Karaca, şunları kaydetti:
 
"Dersler için gerekli dokümanları ve sesli dosyaları aynı sunucu üzerinden paylaşıyoruz. Kullanılan sunucu, sadece eğitim maksatlı çalışmalar için tahsis edildiğinden veri akış hızı oldukça yüksek. Belirtilen program dahilinde yürütülecek derslere, başvuru sırasında verilen bilgiler doğrultusunda kullanıcı bilgileriyle sunucuya giriş yaparak erişim sağlayabilecek. Yazılım aracılığıyla interaktif olarak derslerin işlenişi mümkün. YGS ve LYS müfredatı baştan sona okutulacak proje kapsamında, son sınav sistemine göre hazırlanan metin halinde ya da sesli deneme sınavlarıyla eğitim süreci desteklenecek."
 
Öğreticiler konusunda kadronun kısmen hazır olduğunu aktaran Karaca, tüm dersler için gönüllü ders verebilecek öğretmenlerin kendileriyle iletişim kurabileceklerini belirtti. Mustafa Karaca, eğitime katılan 8 görme engelli öğrencinin üniversiteyi kazandığını sözlerine ekledi.
 
 
21.09.2013 - AA