*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Burhaniye’de Zihinsel Engelli Öğrenciler İçin Atletizm Kursu  (Okunma sayısı 1907 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Burhaniye’de Zihinsel Engelli Öğrenciler İçin Atletizm Kursu



Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz yıl zihinsel engelliler için resim ve fotoğrafçılık kursları açan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü şimdi de özel sınıflarda eğitim gören öğrenciler için atletizm kursu açtı.
 
Atatürk Spor Salonunda haftanın 5 günü düzenlenen kursun öğretmenliğini Deniz Erenoğlu'nun yaparken kursun 29 Mayısa kadar devam edeceği açıklandı. Burhaniye de Zihinsel Engelli öğrenciler için açılan atletizm kursuna 8 kişi katılıyor. Pazartesi ve Perşembe günleri 6 saat çalışan öğrenciler, diğer günlerde de 4 sat eğitim alıyor. Kursiyerlerin önümüzdeki yıllarda olimpiyatlara katılmaları hedefleniyor. Engelleri kaldırmak istediklerini bildiren İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Eşkira, "İlçemizde özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrencilerimize geçen yıl el becerilerini geliştirmek için resim kursları ve çeşitli etkinlikler düzenlemiştik. Bu yıl da Balıkesir de Balıkesir genelinde bir ilki gerçekleştirerek bu engelli öğrencilere yönelik sportif faaliyet kursu açtık. Bununla ilgili öğretmenimizi temin ettik. Engelli öğrencilerimizin önünde hiçbir engel olmadığına inanıyoruz. Artık engelli öğrencilerimizi eve kapatma devrinin çoktan kapandığını düşünüyoruz. Onların her şeyi yapabileceklerini onların toplumun değerli bir bireyi olduğunu öncelikle kendimiz kabul edeceğiz. Ki onlara inandıracağız. Geçen yıl yaptığımız etkinliklerle bunun güzel sonuçlarını gördük. Öğrencilerimizin artık bir özgüven içinde olduğunu, yapılan faaliyet sonucunda özgüven kazandıklarını ve çok ciddi ilerlemeler olduğunu gördük. Bu açılan sportif faaliyetlerle ilgili kursun da temenni ediyorum onların ruh ve beden sağlığı yönünden olumlu etkili gelişmeler sağlayacağını düşünüyorum. Başarılar diliyorum. Öğretmenimize ve tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. ve devamının gelmesini temenni ediyorum" dedi. Kurs öğretmeni deniz Erenoğlu da, "Biz 9 Eylül itibarıyla zihinsel engellilerde yani özel sporcularla atletizm kursuna başladık. İlk amaç da, hedefimiz çocuklarda çocuklara sosyal kültürü geliştirmek. Denge koordinasyon becerilerini geliştirmek. Daha sonra da bu çocukların içinden iyi çocukları seçip uluslar arası yarışmalara kadar yükseltmek. Amacımız budur. Sağ olun" dedi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin" 2013-2014 öğretim yılında ilk defa zihinsel engellilere atletizm kursu açtık. Balıkesir de ilk olduğunu tahmin ediyorum. Bu sene sporcularımızın kendilerine özgüveni yerleştirip aradaki engelleri kaldıracağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki sene de sporcularımızın olimpiyatlara müsabakalara katılacağını düşünüyorum. Başarılar diliyorum" dedi.
 
Kursa katılan İpek Buse Özdoğan da, "Bu çalışmalar için çok mutluyum. Amacım eğlenmek iyi bir sporcu olmak" dedi. Özkan Karayel de, "Bu çalışmaya katıldığım için sevinçliyim. ve büyük bir başarılı sporcu olacağım" dedi. Yılmaz Soygezer ise" Çok sevinçliyim. Öğretmenime teşekkür ederim. İyi bir sporcu olacağım" dedi.
 
 
16.09.2013 - İHA