*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Diyarbakır’daki Engellilere Yaşamı ‘Engelsiz’ Kılan Yaşam Merkezi  (Okunma sayısı 348 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Diyarbakır’daki Engellilere Yaşamı ‘Engelsiz’ Kılan Yaşam Merkezi



Diyarbakır’ın Yenişehir ilçe Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören engelli kursiyerler, gördükleri eğitimin ardından üretime katkıda bulunan, bağımsız yaşayabilen bireyler haline getiriliyor.

Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireyler burada gerçekleştirilen müzik, bilgisayar ve çeşitli sanat kursları gibi aktivitelerle üretime katkıda bulunmanın yanı sıra, edindikleri meslek sayesinde bağımsız yaşayabilen ve kendi kendine yetebilen bireyler haline getiriliyor.

Şuan 80 kişinin eğitim gördüğü merkezde, Halk Eğitim Merkezi destekli takı tasarım, dekoratif ahşap boyama, bilgisayar, erbane, gitar, satranç, ön muhasebe, halk oyunları, Kuran’ı kerim ve okuma yazma gibi kurslar veriliyor.

“Burada Çok Mutluyum”

Ortopedik engelli olan kursiyerlerden 23 yaşındaki Süleyman Kaçmaz, merkeze gelmeden önce eve kapanmış bir yaşam sürdüğünü belirterek, “Yüzde 91 ortopedik engelliyim. Şuanda müzik, ahşap kursu görüyorum. Burada çok mutluyum. Önceden evdeydim, hiçbir yere gidemiyordum. Arkadaşlarımın buraya geldiğini görünce ben de hani niye onlar gibi değilim, ben niye yapamıyorum dedim. Buraya gelerek sosyalleştim. Çok mutluyum” dedi.

Merkezde eğitmenlik yapan ortopedik engelli Mehmet Seven ise, öğrencilerin kendisini örnek aldığını ifade ederek, “Burada engellilerle çalışırken şu havayı daha çok hissettim; Engelli arkadaşlar benim yaptığımı görünce ‘siz yapabiliyorsanız biz de yapabiliriz’ dediler. Bu da benim için güzel bir olay oldu. Yeni öğretmenler yetiştirme imkanım oldu. Bu da bizim için çok güzel bir olay” diye konuştu.

Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü Yasemin Yaz da çeşitli sosyal etkinliklerle engelli bireylere yaşamı daha kaliteli kılmayı amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Merkezimizde engelli bireylere günlük yaşam aktivitelerine yönelik beceriler kazandırarak kaliteli bir yaşam sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar yapılırken amaç; engelli bireyin kendine güvenen, üreten ve bağımsız yaşayabilen bireyler haline gelebilmesidir”

DHA


 KATEGORİLER Eğitim
 ETİKETLER DiyarbakırEngelli BireylerEngelsiz Yaşam MerkeziHalk Eğitim MerkeziYenişehir Belediyesi Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45 Kayseri de Bir ilk Eşyalı Günlük Haftalık Ev 0544 716 20 45