*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bilyoner Engelsiz Sporunda Destekçisi Olmaya Devam Ediyor  (Okunma sayısı 1054 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bilyoner Engelsiz Sporunda Destekçisi Olmaya Devam Ediyor
« : Mart 07, 2015, 04:10:03 ÖÖ »
Bilyoner Engelsiz Sporunda Destekçisi Olmaya Devam Ediyor



Yedi yıl önce engelli gençler için yola çıkan Bilyoner.com, yüzlerce kişinin hayatını değiştirdi. TESYEV'e 1 milyon liralık bağışta bulunan şirket bu yıl her ay 50 öğrenciyi destekleyecek.

Ülkelerin gelişmişlik karnesindeki kalemlerden biri de engellilerin sosyal hayatta ne kadar göründüğüyle ilgili. Hayatını engellilerin 'sıradan' bir hayat sürmesine adayan Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) Başkanı Yavuz Kocaömer, son yıllarda özel şirketlerin desteğiyle engellilere tanınan imkânların arttığını söylüyor. Yıllık 8 milyon liralık bütçeyle 520 engelli öğrenciye burs veren TESYEV'in sözünü ettiği şirketlerden biri de Emin Hitay'ın ortak olduğu Bilyoner.com. 2007'den bu yana süren işbirliği çerçevesinde şirket, 1 milyon liralık bağışta bulunarak TESYEV aracılığıyla engelli gençlere yeni fırsatlar yarattı.

HAYATLARI DEĞİŞTİ

Bilyoner.com Genel Müdürü Sait Kayahan, "Eğitim İçin El Ele" projesiyle amaçlarının toplumda engellilerle ilgili farkındalığı artırmak olduğunu söylüyor. Kayahan, "Burası 2.2 milyon müşterinin yer aldığı bir platform. Yıllık müşteri sayısı 800 bini geçiyor. Bunun 60 bininde bile farkındalık yaratsak bizim için önemli bir yol demektir" diyor. 2013'te internet sitesi üzerinden "Siz 1 bağışlayın biz iki katını ekleyelim" diyerek bağış kampanyası başlattıklarını hatırlatan Kayahan, yedi yılda 110 engelli üniversite öğrencisine burs sağlamanın yanı sıra 17 engelli sporcuyu da desteklediklerinin altını çiziyor. Kayahan, şöyle devam ediyor: "Para yardımı değil ruhlarına dokunmak onları daha mutlu ediyor. Bu amaçla birçok ildeki engelli genci her yıl İstanbul'da ağırlıyoruz. Bunun sonuçları çok önemli. Bu yıl, her ay 50 öğrenciye burs vermeyi planlıyoruz."

12 BİN ENGELLİ SPORCU VAR

TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer de vakfın elektrikli sandalye, işitme cihazı gibi engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak cihazlar vermenin yanı sıra rehabilitasyon konusunda da aktif destekte bulunduğunu söylüyor. Bunlardan biri de Emniyet Genel Müdürlüğü'yle işbirliği. Kocaömer Türkiye'de engelli 2 bin 400 polis çocuğu olduğunu belirterek, "Bu gençlere rehabilitasyon desteği veriyoruz" diyor. Kocaömer'in verdiği bilgiye göre Türkiye'de dört dalda 12 bin engelli sporcu var. Engelli sporcuların ciddi anlamda arttığını belirten Kocaömer şöyle devam ediyor: "Bu dernek 1990'da kuruldu. O zaman Türkiye'de 12 engelli spor kulübü vardı. Şimdi 110 körler, 205 de zihinsel elgelliler kulübü var.

01.03.2015 - Sabah