*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Malatya'da Organ Bağışı Haftası Devam Ediyor  (Okunma sayısı 1703 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Malatya'da Organ Bağışı Haftası Devam Ediyor
« : Ekim 17, 2013, 09:40:33 ÖÖ »
Malatya'da Organ Bağışı Haftası Devam Ediyor



Bakanlık ile PTT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği 2013 yılı içerisinde her ayın ilk Cuma günü PTT İl Müdürlüklerinde Bakanlıkça Organ Bağış Masalarının kurulması konusunda mutabakata varılmıştır.

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir. Ülkemizde yapılan toplam organ ve doku nakil sayıları her geçen yıl artmakla birlikte henüz istenen seviyeye ulaşmamıştır. İlimizde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2002 yılından bugüne kadar gerçekleştirilen 1139 karaciğer nakli ve 92 böbrek nakli ile hastaların yeniden hayata tutunmaları sağlanmıştır.

Sağlık Müdürümüz Dr. Nail UMAY yaptığı açıklamada '' 06.09.2013 tarihinde Malatya PTT Başmüdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz çalışmamıza, Kayısı Diyarı Toplum Danışma Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyoruz'' dedi.
P.T.T. Baş Müdür Vekili Ergün CÖMERT böyle bir kampanya içerisinde olmaktan gurur duyuyoruz. Her ayın ilk cuması bütün vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyoruz dedi.

Kaysı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği Başkanı Sevda KÖK' te biz öldükten sonra organlarımızın başka bir vücutta hayat bulması için herkesi organ bağışına bekliyoruz. Sağlık Müdürlüğümüzün başlattığı bu kampanyaya diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarını da destek olmaya davet ediyor.


Kaynak haberler.com ulaşmak için tıklayın.

Etiketler : Posta İle Yapılacak Başvurular İçin Adres: Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü Beşyol Mah. İnönü Cad. No:3/1 34295 Sefaköy/İSTANBUL İrtibat: Nuri BODUR Telefon:  Fax: E-mail : amatortelsiz kiyiemniyeti Tabloda tüm değerler yüzde olarak ifade edilmişlerdir. Herhangi iki özür oranını kombine etmek için; büyük değeri tablonun dikey sol kenarına koyup