*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yaşarken Organlarınızı Bağışlayın  (Okunma sayısı 1366 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yaşarken Organlarınızı Bağışlayın
« : Ekim 13, 2013, 03:09:48 ÖS »
Yaşarken Organlarınızı Bağışlayın



Medical Park Ordu Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, herkesin yaşarken organ bağış kartını doldurması gerektiğini söyledi.

Ordu Tabipler Odası Başkanı ve aynı zamanda Medical Park Ordu Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, organ bağışının Türkiye’nin sorunu olduğunu belirtirken, “Organ bağışının Türkiye’nin sorunu olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde tüm millet olarak bir çaba içerisine girmemiz gerektiğini düşünüyorum. AB ülkeleri içerisinde İspanya birinci sırada Türkiye sonuncu sıradadır. Onların onda biri oranında organ bağışı ülkemizde yapılmaktadır. Türkiye’de yaklaşık 28 bine yakın vatandaşımız maalesef organ beklemektedir. Organ bulunamadığı için ya tedavi görüyor ya da ölümü bekliyorlar. Bu nedenle ülkemizde organ bağışı çok önemli. Herkesin organ bağışında bulunması gerekiyor. Her organ yeşeren bir fidandır, yeşeren bir hayattır. Hayata tutunmanın ne güzel yoludur. Bu dünyada bağışlanan bir organ bırakılabilecek en büyük mirastır” dedi.

“ORDU’DA 12 VATANDAŞIN ORGANLARI BAĞIŞLANDI”

“Ordu ‘da 2013 yılında 25 vatandaşımızın beyin ölümü gerçekleşti” diyen Dr. Yağlı, “Bu vatandaşlarımızın 12’sinden aile onayı ile organ bağışı alınmıştır. 12 kişinin organ bağışında bulunması yaklaşık 40 hastanın hayata tekrar tutunması demektir. Organ bağışında Türkiye yüzde 20’lerdeyken Ordu’da yüzde 60 oranında bağış gerçekleşmiştir. Ben tüm vatandaşlarımızdan organ bağışında bulunmalarını rica ediyorum. Her an kendilerinin de organa ihtiyacı olacağını düşünmelerini istiyorum. Yaşamak ne kadar güzelse, yaşatmakta o kadar güzeldir” ifadelerini kullandı.

“KART DOLDURSANIZ DA AİLE İZNİ YİNE ŞART”

Herkesin yaşarken organ bağışında bulunmasını isteyen Dr. Yağlı, “Canlıyken organlarımızı bağışlayalım. Herkesin organ bağışı kartını doldurmasını istiyorum. Kartı doldurduktan sonra organları beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından alınacak diye bir şey yok. Bu kartın avantajı, aile daha kolay ikna oluyor. Aile şöyle düşünüyor, ‘Yaşarken böyle bir düşüncesi vardı. Organlarını bağışlamak istiyor’ diyor buda bizim için yol gösterici oluyor. Herkes yaşarken bu düşüncelerini bir kart ile belirtmelerin de fayda var. Bu kartı dolduranların organları kesinlikle alınacak mı? Hayır, hiçbir yaptırımı yok. Biz yine aile izni almak zorundayız” şeklinde konuştu


Kaynak:   

Etiketler : ama sağdan alınan böbrek sola nakledilir ALLAH HERKESE NAKİL NASİP ETSİN CANLI vericiden BÖBREK nakli her organ bir hayattır CANLI vericiden BÖBREK nakli her organ bir hayattır