*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kartal Sahilinde İBB 'Engelsiz' Spor Alanı Hayata Geçti  (Okunma sayısı 594 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Kartal Sahilinde İBB 'Engelsiz' Spor Alanı Hayata Geçti
« : Ağustos 25, 2020, 01:26:08 ÖS »
Kartal Sahilinde İBB 'Engelsiz' Spor Alanı Hayata Geçti



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimler öncesi engelli yurttaşların spor alanlarına kolay erişimi konusunda verdiği söz Kartal sahilindeki İBB spor tesislerinde hayata geçti.

Kartal - Atalar sahilinde  tamamlanan Engelsiz Spor Parkı, hizmete girerken, basketbol meraklısı engelli bireyler ve tekerlekli sandalye basketbol oyuncuları geçen gün bir araya geldi.

Erişilebilirlik uygulamaları danışmanı ve IBB Spor Kulübü  Yönetim kurulu üyesi  Adem Kuyumcu, "IBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Istanbul da her alanın herkes için erişilebilir olması talimatı ve kararlılığıyla bilikte engelsiz, erişilebilir kent uygulamaları konusunda da yoğun çalışmalar yürütülüyor, bu kapsamda engelli sporculardan gelen talepler doğrultusunda açık alanlarda da spor yapılabilmesı imkanı sağlıyoruz. Pandemi sürecinde salonların kapalı olması nedeniyle spordan uzak kalan engelliler ilki İBB Çırpıcı parkında yapılan Engelsiz Spor parkını düzenlemelerden sonra çok yoğun kullanıma geçildi. Anadolu yakasındaki bu alanında aynı yoğunlukta kullanılmasını bekliyoruz. Engelli bireylerin de erişilebilirlik uygulaması yapılan spor alanlarını ve parkları kullanarak sahip çıkmalarını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet  20 Ağustos 2020



Etiketler : kayseri adımda yardım ve destek bulmanız çok daha kolay olabilir girişimlerinizin büyük birçoğu başarısızlıkla sonuçlanmayacaktır yeteneklerinizi ortaya çıkarabilmeni için türlü olanaklarla
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri