*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Şenol Balaban Ankara'yı Engelli Sporlarının Merkezi Yapacağız  (Okunma sayısı 1238 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Şenol Balaban Ankara'yı Engelli Sporlarının Merkezi Yapacağız



AYBESK’e nasıl başkan olduğunu anlatan Şenol Balaban, “2009 yılında Yenimahalle’de başkan yardımcılığını üstlendik. Daha sonra AYBESK’ten bazı yetkililer bize ulaştı ve destek istediler. Böyle bir isteği geri çevirmemiz söz konusu değildi. Böyle bir desteği benden istemeleri de beni çok mutlu etti ve 2010 yılında AYBESK’te başkan oldum. “ dedi.

AYBESK’in Tekerlekli sandalye basket takımı hakkında da bilgi veren Balaban, “ AYBESK’in Tekerlekli sandalye basketbol takımı 2010-2011 sezonu öncesinde kuruldu ve Bölgesel ligde oynadı. AYBESK Basketbol takımı, büyük bir başarı göstererek 2 senede süper lige çıktı. Şimdiki hedef ise süper ligi, iyi bir yerde bitirmektir. Bazı merciilerden destekler istedik, destekler çoğalırsa ligi ilk 4’te bitirebiliriz. Çalışmalarımız sürüyor, yerinde transfer yapacağız. Transferler konusunda da çalışmalarımız sürüyor. “ dedi.

Dünya Şampiyonu AYBESK’in Ampute takımının Dünya’da çığır açacağını söyleyen Balaban, “Ampute takımı 2009’da kuruldu. Ampute’deki hedefimiz; Dünya şampiyonluğudur. Dünyaca ünlü oyuncuları transfer edeceğiz. Oyuncuları belirlemeye çalışıyoruz. Çığır açacağız. Federasyon ve Lig kupasını da alacağız. Böyle başarıların ardından toplumun her kesimindeki bireye engelliler konusunda haber vermiş oluyoruz. Türkiye’de 9 milyon engelli var, bu başarılar onları da mutlu ediyor. Amputede çok iyi bir noktadayız, daha da iyi olacağız. “ dedi.

AYBESK kulübünün başarısının sadece kendisine ait olmadığını söyleyen Balaban, “ Öncelikle şunu söylemem gerekir ki; Bazıları koltuktan güç alır, bazıları da gücünü koltuktan alır! AYBESK’in başarısını da tek başıma yapmadım. Tek başıma da yapmam mümkün değil. Yönetim olarak çok iyi organize olduk. Yerinde ve zamanında önemli hamleler yaptık ve başarılı olduk . İnandık ve başardık, İnanmazsan başaramazsın zaten. Koyduğumuz bazı toplumsal hedefler vardı, bu hedeflerin sonunda da başarıyı yakaladık." dedi.

Kadın sporculara da önem verdiklerini söyleyen Balaban, “ Dünyadaki ilk kadın Tekerlekli kadın Basketbol takımını kurduk. Bölgesel ligde de oynattık. En azından böyle bir projeyi hayata geçirdik. " dedi.

ANKARA’YI ENGELLİ SPORLARININ MERKEZİ YAPACAĞIZ!

Ankara’ya dünya çapında bir merkez yapma istekleri olduğunu söyleyen Balaban, “Dünya çapında iki tesis var; biri Brezilya'da ve biri Türkiye’de... Türkiye’deki bu tesisi AYBESK kulübü yaptı. Ankara'da Engelli sporcuların kullanabileceği büyük bir merkez yapmayı düşünüyoruz. Böylelikle 'Ankara'yı Engelli sporları'nda bir merkez yapma' düşüncemiz de hayata geçmiş olacak. Yetkililerden izin gelir ve bize yer verilirse bu işi de başarırız.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

09.06.2014 - Klasspor


Anahtar Kelimeler : kayseri Ülkemizde hemodiyaliz hasta servislerinin bazı bölgelerde nadiren yerel yönetimlerce karşılandığı biliniyor. Buna karşılık ağırlıklı olarak özel diyaliz merkezleri kendi imkanlarıyda karşılarken, kamu hastanelerinin diyaliz merkezlerinde ise farklı kamu kaynakları kullanılabilmektedir