*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Atakum'da "Beni Fark Eder Misin?" Projesi Başladı  (Okunma sayısı 1006 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Atakum'da "Beni Fark Eder Misin?" Projesi Başladı
« : Şubat 10, 2015, 02:53:23 ÖS »
Atakum'da "Beni Fark Eder Misin?" Projesi Başladı



Atakum Kent Konseyi, Atakum Belediyesi, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından ilçede engelliler konusunda farkındalığın arttırılması için "Beni Fark Eder Misin?" isimli proje etkinlikleri başladı.

Recep Tanrıverdi Lisesi'nin spor salonunda başlayan etkinliğe Atakum Kent Konseyi Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Şişman, Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar, engelliler ve öğrenciler katıldı.

Engellilerin farkındalığını arttırmak için yapılan 'Beni Fark Eder Misin?' isimli proje kapsamında engelliler okuldaki öğrencilerle badminton, masa tenisi, boccia gibi sporlar oynadılar.

Proje hakkında bilgi veren Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç.Dr. Bekir Şişman, "Biz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atakum Kent Konseyi, Atakum Belediyesi, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile ortaklaşa 'Beni Fark Eder Misin?' projesi başlattık. Bu projeye uygun olarak Atakum ilçesinde bulunan ortaokul ve lise seviyesindeki okullara yönelik bir program yürüteceğiz. Amacımız engelli arkadaşlar ile birlikte okulları gezerek bu arkadaşların nasıl sosyalleştiklerini, spor, sanatsal ve diğer alanlarda ne yaptıklarını öğrencilere göstermek istiyoruz. Ayrıca gittiğimiz okullarda engelliler varsa onları da bu çalışmanın içine dahil ederek onlarında sosyalleşmesini bir şekilde sağlamak istiyoruz" dedi.

Amaçlarının Atakum ilçesindeki vatandaşları bilinçlendirme olduğunu ifade eden Atakum Kent Konseyi Engelsiz Çalışma Grubu Başkanı ve Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar, "Biz 2010 yılından beri Atakum ilçesinde faaliyet gösteriyoruz. Atakum ilçesindeki tüm okulları gezerek engelli olmayan öğrencileri bilinçlendirmek ve engelli olanları ise sosyalleştirmek için böyle bir çalışmaya başladık. Biz burada boccia, masa tenisi, basketbol, badminton, yağlı boya, takı tasarım gibi çalışmalarımızı okullardaki öğrencilerimize göstereceğiz" diye konuştu.

09.02.2015 - İHA