*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde Heyecan Tekrar Başlıyor  (Okunma sayısı 973 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde Heyecan Tekrar Başlıyor



Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan, "Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nin başlaması yönünde karar aldık. Amacımız engel olmak değil engelleri kaldırmaktır" dedi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından geçen ay süresiz ertelenen Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde heyecan tekrar başlıyor. TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan, TBESF'nin yönetim kurulu toplantısının ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Şerefhan, kendisinin TBESF'ye 3.3 milyon TL'lik tekerlekli sandalye sattığı iddialarına ve geçtiğimiz ay süresiz olarak ertelenen Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nin yeniden açılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tekerlekli sandalye sattığı ile ilgili yalan haberleri yapanları dava edeceğini söyleyen başkan Şerefhan, Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nin bu hafta itibariyle kaldığı yerden devam edeceği müjdesini vererek toplantıda çok önemli kararlar aldıklarını ifade etti.

"BÜTÜN LİGLERİMİZ AYNI SEYRİNE DEVAM EDECEK"

Toplantıda çok önemli konuların konuşulduğunu vurgulayan TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan, "Bugünkü toplantının çok önemli olduğunu söylemiştim. Çok önemli konular konuşuldu. Bunlardan medyanın takip ettiği konuların başında Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nin başlayıp başlamayacağıydı. Biz burada başlaması yönünde karar aldık. Amacımız engel olmak değil engelleri kaldırmaktır. Hafta sonu itibariyle bütün liglerimiz aynı seyrinde devam edecek. Toplantıda, Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nin ayrı bir federasyon olması ile ilgili, ampute futbol branşının Futbol Federasyonu'na bağlanması ile ilgili ve yelken branşında da Yelken Federasyonu'yla işbirliği gibi çok önemli karar aldık. Burada kararlar almamız yetmiyor. Genel müdürlük ve merkez danışma kurulunun da bunları kabul etmesi gerekiyor. Biz diğer ülkelerde uygulanan metotları hayata geçirmek için önemli kararlar almış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU ASPARAGAS HABERLERİN ARTIK NETİCELENMESİ GEREKİYOR"

Günlerdir gündemde olan kendisinin TBESF'ye 3.3 milyon TL'lik tekerlekli sandalye sattığı iddialarına da cevap veren Şerefhan, "Kulaktan kulağa yayıldıkça bu rakamlar artıyor. Önce 1 milyon sonra 2 milyon dediler. Dün 3 milyon Türk Lirası dediler. Bugün de 3 milyon dolara çıktı. Spor Genel Müdürlüğü ve federasyonumuz bu konuyla ilgili incelemelerde bulundular. Kasım 2012'de göreve geldiğimiz günden bugüne kadar federasyonumuz tarafından satılmış veya alınmış tek bir tane tekerlekli sandalye olmadığını onlarda ortaya çıkardılar. Sadece ortaya çıkartmakla yetinmeyip yazılı belge istediler. Bir de beyan aldılar. Artık bu asparagas haberlerin artık neticelenmesi gerekiyor. Avukatıma da talimat verdim. Bütün bu yalan haberleri yapan medya kuruluşları ve kişilerle ilgili tazminat davası açılacak en yakın zamanda" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ SPORUN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK"

İstifa edeceği iddialarını da yanıtlayan Şerefhan, "Şu anda gündemde değil. Dediğim gibi amacımız engelliler sporunun önündeki engelleri kaldırmak kesinlikle engel olmak değil. Bundan sonra durum ve pozisyon ne gerektiriyorsa o şekilde davranacağız" dedi.

06.02.2015 - İHA