*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Otoparklarına Park Edenler Vicdan Engelli  (Okunma sayısı 1169 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Otoparklarına Park Edenler Vicdan Engelli
« : Ekim 26, 2014, 12:06:53 ÖS »
Engelli Otoparklarına Park Edenler Vicdan Engelli



Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, "Engellilere ayrılmış yere araçlarını park edenler fiziken olmasa bile vicdani engellilerdir." dedi.

Ali Haydar Koyun, kent içinde ‘engelli otoparkı’ tabelası ile belirtilen alanlara hiçbir engeli bulunmayan sürücülerin araçlarını park ettiğini belirtti. Bu şekilde park edilen araçların plakalarına ceza uygulandığını anımsatan Koyun, engelli otoparklarını işgal edenleri ‘vicdani engelliler’ olarak nitelendirdi. Koyun, şöyle devam etti: "Engelli sürücüler için ayrılmış olan otopark alanlarına herhangi bir engeli bulunmayan vatandaşların kendi araçlarını park etmesi duyarsızca bir davranıştır. Malatya’da özellikle bu durumlara devlet hastanesi otoparkında rastlıyoruz. Orada araçlarını park edecek yer bulamayan engelli vatandaşlarımız ise sorunlarını bizlere iletiyorlar. Biz bu sorunu geçmişte de yaşamıştık. Bu park yerlerinin bizlere ait olduğunu söylediğimiz zaman araçlarını engelli park yerlerine park eden bazı sürücülerimiz, bu durumu alay konusu yapıyorlar ve ‘ben de engelliyim’ diyorlar. ‘Nasıl bir engelin var’ diye sorduğumuzda ise ‘kafadan engelliyim’ şeklinde cevap veriyorlar. Engellilere ayrılmış yeri işgal eden kişiler fiziken olmasa bile bana göre vicdani anlamda engellilerdir."

Ali Haydar Koyun, engelli sürücülerin araçlarını parkmetre uygulamasının da bulunduğu kamuya açık alanlarda en az 15 dakika park etme hakkına sahip olduğunu, ancak bu hakkı kullanamadıklarını kaydetti.

19.09.2014 - Cihan


Anahtar Kelimeler : ORGAN BAĞIŞI GÜNAH MI ?