*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TBMM'de Engelli Yürüme Yoluna Soru Önergesi  (Okunma sayısı 877 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TBMM'de Engelli Yürüme Yoluna Soru Önergesi
« : Ekim 25, 2014, 03:39:01 ÖS »
TBMM'de Engelli Yürüme Yoluna Soru Önergesi



CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran görme engelli yurttaşların sorunlarını meclise taşıdı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e, “Dikmen kapı ile yeni bina arasındaki mesafede, yerde bastonla tanınabilecek şekilde kabartılı, hissedilebilir yüzey (görme engelli yürüme yolu, kılavuz yol) yapılamaz mı?” diye sual etti .

Oran, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu sual önergesinde, “TBMM’de ziyaretime gelen görme engelli bir yurttaşımız fiziki şartlar sebebiyle TBMM Kampüsüne çok fazla zor girebildiğini, bir görevlinin yardımı olmadan hareket edemediğini belirtti ” diyerek şu şekilde devam etti:

“Ziyaretçiler TBMM Kampüsüne Dikmen kapısından girebilmektedir. Dikmen kapısı ile Yeni Halkla İlişkiler Binası arasında kalan yaklaşık olarak 150 metrelik mesafenin yer kaplamaları sebep görme engellilerin rahatça hareket edebileceği biçimde düzenlenmiyor? Dikmen kapı ile yeni bina arasındaki mesafede, yerde bastonla tanınabilecek şekilde kabartılı, hissedilebilir yüzey (görme engelli yürüme yolu, kılavuz yol) yapılamaz mı? Dikmen kapı ile yeni bina arasındaki yürüme yolunda zeminde mevcut bulunan 2 çok büyük boy metal kapak ve eski taşlardan oluşan engebeli, girintili parkur görme engelliler için daha pürüzsüz hale getirilemez mi?”

16.09.2014 - sözcü


Anahtar Kelimeler : BAĞIŞ ve NAKİL BİLANÇOSU 17 Yaşındaki Genç İki Kişiye Hayat Verdi NAKİL SONRASI YAŞAM