*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Muratpaşa’da Park Çalışmasında Yapılan Kaldırıma Engelli Yolu Unutuldu  (Okunma sayısı 734 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Muratpaşa’da Park Çalışmasında Yapılan Kaldırıma Engelli Yolu Unutuldu



Tahılpazarı Mahallesinde geçtiğimiz ay başlanan park ve kaldırım düzenlemesi sürerken, Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Ekiplerinin yaptığı çalışma çevredeki esnaftan ve bazı sivil toplum kuruluşlarından tepki topladı.

Öyle ki projede görünen kaldırımların üzerine parke taşı döşenmeyip asfalt döküldü, işin en ilginç tarafı ise asfaltın dökülmesinin hemen ardından Engelliler için zorunlu hale gelen engelli yürüyüş yolunun kaldırım üzerine asfalt sökülerek döşenmeye başlanması oldu. Asfalt boydan boya sökülüp orta bölüme engelliler için yeniden bir çalışma içine girildi özetle kaldırım taşı yerine asfalt kullanılması israfa yol açtı.

Asfaltın maliyetinin fazla olmasından dolayı bir çok belediye parke taşlara yollan döşerken, Muratpaşa Belediyesinin bir benzerini Meltem'de inşaa ettirdiği ileri sürülen asfalt kaldırımları tercih etmesi vatandaşın parası çöpe mi gidiyor? Sorusunu sordurdu. Dükkânlarının önünde asfalt atıldığını gören vatandaşlar işin oldukça acemice yapıldığını iddia ederken, herhangi bir sıkıntıda asfaltın yeniden sökülüp yapılmasının zor olduğu görüşünü savundu.

Muhtar Bayram Korkmaz ise belediyenin böyle bir tercihte bulunduğunu ifade etti.

Bayram Korkmaz'm asfalt atılmadan önce belediye yetkilileri ile görüşme içine bile girmediğini ileri süren vatandaşlar, muhtarın park projesinden bile haberi olmadığını savundu. Projenin içinde havuz olup olmadığından haberi olmadığını ifade eden Korkmaz, "Daha önce parkımız yoktu. Belediyemiz bu yöndeki eksikliği gidermek üzere özverili bir çalışma içine girmiş, yıllardır park bekleyen bu bölgede bir miktar kusur olabilir. Biz bunu anlayışla karşılıyoruz ve Muratpaşa Belediye Başkanı sayın Ümit Uysal'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kent merkezindeki engelli yürüyüş yollarını en çok kullanan kesimi temsil eden Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Rahim Esgi, Muratpaşa Belediyesinin yapmış olduğu çalışmanın üstünkörii olduğunu söyledi.

Kent merkezinde bir çok yürüyüş yolunun ya eğri ya da bir şekilde engellere takıldığını belirten ve bir çok bölgede henüz engelli rampaları ve yollan inşaa edilmediğini dile getiren Esgi, "Bizler engelsiz bir hayat istiyoruz. Bu manzarada belediye bir an önce yapayım da bitireyim düşüncesine girmiş. Engelli yolu sonradan akıl edilmiş. Toplumda biraz daha fazla saygı görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

12.09.2014 - antalya hilal


Anahtar Kelimeler : EV DİYALİZİ HASTALARI FUTBOL MAÇI