*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Başakşehir'de Engelliler Sınava Özel Araçla Götürüldü  (Okunma sayısı 1019 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Başakşehir'de Engelliler Sınava Özel Araçla Götürüldü



Başakşehir'de, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren engelli adaylar sınav yerlerine belediyenin Engelsiz Ulaşım araçlarıyla taşındı.

Başakşehir Belediyesi ilçe genelinde YGS'nin yapıldığı okullara ikram stantları kurarak öğrencilere ve ailelerine su, çay ve kahve ikramında bulundu. YGS'ye giren engelliler de unutulmadı. Evlerinden alınarak 'Engelsiz Ulaşım' araçları ile sınav yerlerine götürülen adaylar, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Çocukları içeride ter dökerken stantlarda çay ve kahvelerini içen veliler, bu tür uygulamaların her yerde yapılması gerektiğini söyledi.

YGS'ye giren Bayram Yıldırım, "Sınava girmek için geldim. İkramları son derece güzel buldum. Daha önce bu sınav önlerini fırsat bilip iki üç katı fiyatına satanlar vardı. Belediye böyle bir hizmeti sunmuşsa bu çok güzel bir hizmet. Teşekkür ediyorum" dedi.

Başakşehir Belediyesi'nin 'Engelsiz Ulaşım' aracıyla sınav yerine ulaşan Haydar Akbaş'ın annesi Fehmiye Akbaş da, "Eşim yok. Oğlum okuyor. Belediyeden Allah razı olsun. Biz her gün hastanelere gidiyoruz. Her istediğimizde bize bu aracı gönderiyorlar. Gelip alıyorlar belediye götürmese biz evi satsak yetiştiremeyiz. Biz her gün hastanelerdeyiz."

23.03.2014 - İHA


Anahtar Kelimeler : Hz. Süleyman’a, hayvanlarla özellikle de kuşlarla konuşabilme yeteneği bahşedilmişti. Bir gün yaralı bir kuş ona gelerek, kanadını bir dervişin kırdığını söyler. Dervişi huzuruna getirten Hz. Süleyman sorar