*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engellilere Beyaz Baston Bağımsız Hareket Eğitimi  (Okunma sayısı 2042 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engellilere Beyaz Baston Bağımsız Hareket Eğitimi
« : Kasım 29, 2013, 08:12:00 ÖS »
Görme Engellilere Beyaz Baston Bağımsız Hareket Eğitimi



Isparta Altı Nokta Körler Derneği tarafından, 'beyaz baston ve bağımsız hareket projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında görme engellilere kabartmalı, hissedilebilir yolda baston kullanma teknikleri öğretilecek.
 
Isparta Altı Nokta Körler Demeği Şube Başkanı İsmail Er, Isparta Belediyesi ile birlikte hayata geçirdikleri projeyle, görme engellilerin 8 günlük bir eğitim alacaklarım söyledi. Şube Başkanı Er: "Görme engelliler, beyaz bastonla kabartma yol çizgilerinde nasıl yol izlenmesi gerektiğini öğrenecek. Böylelikle engellilerimiz sokakta daha rahat yürüyebilecek" dedi. İsmail Er, söz konusu eğitimi Kocaeli Altı Nokta Körler Derneği'nden eğitmen Meltem Ölmez'in vereceğini kaydetti.
 
'KİMSE BANA NE DİYEMEYECEK'
 
Görme engellilerin sorunlarına da dikkati çeken İsmail Er: "Toplumda bizlerin de var olduğunu bütün insanlara anlatacağız. Kimse 'engelliden bana ne' diyemeyecek" dedi. Bunun toplumsal bir sorun olduğunun altım çizen Er. yaşamın her alanında sorunlan olduğunu ve bu sorunların iyi niyetle çözülebileceğini dile getirdi.
 
BASTON KULLANMA TEKNİĞİ
 
Eğitmen Meltem Ölmez de ilk etapta 10 görme engelliye kurs vereceklerini kaydederek; "Bu kurs. bir görme engellinin en az yardım veya hiç yardım almadan, tehlikesizce bir noktadan başka bir noktaya ulaşımım sağlaması açısından çok önemli. Bu kursumuzda baston kullanma tekniklerini öğreteceğiz. İsparta sokaklarında artık görme engelliler "bizde varız' diyecek. Sahada eğitim vereceğiz. İlk 2 gün bina içi eğitim vereceğiz. Bunun hemen ardından sokaklardayız. Bütün görme engellileri evinden çıkarmaya çalışacağrz" şeklinde konuştu.-DHA


Anahtar Kelimeler : KAYSERİ 'de  para kazan -badoodan para kazan - bedava siteden para kazan - biobellinda - bireysel gelişim - birgo.mynet den para kazan - birgo.meynet den reklam yap - birlikte güçlüyüz - bit.ly de link kısaltma - blog sahipleri reklam alan - blog sahipleri reklam veren